Ptujska osnovna šola Ljudevita Pivka ima prav posebno ograjo

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
24.12.2022 03:50

Lani so šolsko ograjo spremenili v park srečnih dreves, letos so deske poslikali z navihanimi škrati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavica Pičerko Peklar

Živahno in praznično razigrano je te dni v ptujski Osnovni šoli dr. Ljudevita Pivka, ki jo obiskujejo učenci s širšega ptujskega okolja. Redno šolsko delo so šolarji in šolarke, skupaj s svojimi učitelji in učiteljicami, obogatili z ustvarjalnimi delavnicami, kjer izdelujejo okraske za praznično okrasitev, odločili pa so se to leto kaj lepega in dobrega ustvariti tudi za someščane. Tako so lesene panoje, na katerih je bilo do nedavnega mogoče občudovati drevesne poslikave, preprosto obrnili in na drugi strani velikih lesenih plošč naslikali navihane škrate. Da te med sprehodi tam mimo občudujejo starejši, povedo v šoli, najbolj pa so pisanih poslikav veseli otroci.

Park srečnih dreves je razstava na prostem, ki so jo na ograji OŠ dr. Ljudevita Pivka postavili aprila lani, pri njenem nastajanju pa je sodelovalo kar deset ustanov. Šola, ki jo obiskujejo učenci s posebnimi potrebami, skupaj z društvom Sožitje Ptuj že leta organizira tudi vedno zelo odmeven medgeneracijski dogodek Skupaj pobarvajmo dan, in sicer v sklopu projekta Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta