Ptujska Ranca: Plesalec Jernej Brenholc vabi na dogodke na odprtem

Slavica Pičerko Peklar
01.08.2021 04:00
Na Ranci, na podiju tamkajšnjega gostinskega lokala, kjer radi posedijo tako domačini kot obiskovalci Ptuja, se je pred dnevi odvrtel prav poseben plesni večer. Na druženje ob glasbi je vabil Jernej Brenholc, dolga leta profesionalni plesalec in plesni učitelj, ki se s plesom ukvarja že skoraj 30 let.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jernej Brenholc napoveduje še več podobnih dogodkov. Foto: Sandi Kelc
Sandi Kelc

V svojih profesionalnih plesnih letih je osvojil veliko evropskih in svetovnih lovorik ter priznanj, sam pa je najbolj ponosen na to, da je licenciran plesni učitelj, plesni pedagog, ki naredi vse za to, da ljudje ob plesu uživajo.

Jernej Brenholc
Marko Pigac

"Dovolj je posedanja"

"S Plesom pod zvezdami smo začeli že pred tremi leti, ko smo vabili na več plesnih dogodkov in prav vsi so bili dobro obiskani. Tudi tisti, ki so prišli ob Ptujsko jezero, ki ponuja čudovit pogled na Ptuj, samo posedet, so se nam pridružili, in če lani zaradi koronaukrepov plesnih druženj ni bilo, smo letos rekli, da je dovolj posedanja. In že prvo vabilo na Ples pod zvezdami je bilo odmevno in za nami je še eno resnično dobro plesno druženje," je bil po plesu zadovoljen Brenholc, ki napoveduje še več podobnih dogodkov na Ranci. Ljudje radi plešejo, ugotavlja plesalec, ki je pred leti sodeloval s Ptujčanko Urško Vučak Markež v plesnem šovu Zvezde plešejo: "Imam svojo plesno šolo JB Dance in organiziram različne plesne tečaje in podobne odmevne dogodke, kot je ta na Ranci. Lepo smo se tako že imeli med ptujskimi stanovalci doma upokojencev, pa uporabniki zavoda Dornava in še kje."

Klara Lorger in Jernej Brenholc v oddaji Zvezde plešejo
POP TV

Vsi so plesali

Da je Jernejevo povabilo na ples ni odmevalo le na Ptuju, sta povedali Alenka in Edita, Mariborčanki, ki hodita plesat tudi na njegove plesne urice in sta se za Ples pod zvezdami tudi primerno oblekli. S plesnimi čeveljci in lepo napravljene so na plesišču uživale številne ljubiteljice plesa, se je pa med njimi dobro znašel tudi kak plesalec, pridružili so se jim tudi najmlajši. "Mi imamo kar družinski plesni večer," so povedali navdušeni plesalci, ki so se Jerneju Brenholcu pridružili na plesišču, kjer je ta vrtel popularno glasbo in poskrbel za animacijo v plesnih ritmih. Brezplačni Plesni večeri na Ranci so namenjeni vsem, tudi tistim brez plesnega predznanja, saj kot pravi Jernej, lahko zaplešejo vsi, vsak zase, v parih ali v skupinah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta