Ptujskim osnovnošolcem predstavili poklice

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
01.12.2018 06:47

Sodelavci ptujske enote družbe Elektro Maribor so skupini devetošolcev tamkajšnjih osnovnih šol predstavili poklice iz elektro stroke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Štipendije in delo jih čakajo, če se odločijo za elektro poklice.
Elektro Maribor

Ptujsko območno enoto družbe Elektro Maribor je pred dnevi obiskala skupina devetošolcev ptujskih osnovnih šol, ki se odločajo za svojo poklicno pot in so se želeli seznaniti s poklici iz elektro stroke. Osnovnošolce je sprejel direktor Območne enote Ptuj Franc Šmigoc, ki jim je predstavil elektro poklice v družbi: "S tovrstnimi predstavitvami želimo približati mladim te poklice, da bi se v čim večjem številu odločali za poklic elektro energetika, saj naše podjetje potrebuje mlad in perspektiven kader."
Učenci so se seznanili z distribucijo električne energije od proizvajalca do odjemalca ter z razvojem oziroma trendi na tem področju. Poudarek je bil na aktualnih temah, vgradnji elektronskih števcev pri odjemalcih, s katerimi odčitavamo porabo energije na daljavo, ter izgradnji številnih malih elektrarn. Govor je bil tudi o skrbi za okolje in v povezavi s tem o polnilnih postajah za električna vozila ob poslovnih stavbah ter sedanjosti in prihodnosti uvajanja električnih avtomobilov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta