Raziskovalni tabor za mlade: Spoznavali skrivnostni svet Ormoških lagun

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
22.07.2023 07:00

Potekal je na območju Naravnega rezervata Ormoške lagune ob Dravi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maja Botolin Vaupotič

Raziskovalni tabor za mlade se je nedavno odvil na območju Naravnega rezervata Ormoške lagune ob Dravi in so ga poimenovali Skrivnostni svet Ormoških lagun. Raziskovalni tabor za počitnikarje, večinoma osnovnošolce, že leta zapored s skupnimi močmi organizirata Območna organizacija Rdečega križa Slovenije v Ormožu in medobčinska Lokalna akcijska skupina (Las) občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, ki se ji je pridružilo še strokovno vodstvo Naravnega rezervata Ormoške lagune (NROL). Kot je povedala vodja tabora, profesorica biologije Maja Botolin Vaupotič, so se tudi tokrat odpravili na teren v lagune.

Bogata in pestra narava v njem

"Razlog, da smo se tudi letos odločili za terensko opazovanje oziroma delo v tem naravnem rezervatu, je bogata in pestra narava v njem. Naravni rezervat nam namreč ponuja veliko možnosti za raziskovanje in spoznavanje različnih vrst živali in rastlin, ki jih lahko drugje po svetu otroci poznajo le še iz knjig. Ob tem pa nas pri snovanju vsebine taborov vodi tudi spoznanje, da je neposreden stik z naravo zelo pomemben za razvoj, zdravje in dobro počutje otrok in odraslih."

Spoznavali so izredno pester in zanimiv svet dvoživk, plazilcev ...

Osem udeležencev tabora je tokrat s pomočjo biologov spoznavalo izredno pester in zanimiv svet dvoživk, plazilcev, ptičev in sesalcev. S svojim bogatim znanjem in izkušnjami so udeležence po poteh skrivnostnih prebivalcev Ormoških lagun popeljali Ana Vaupotič, Tilen Basle in Živa Bombek iz Društva za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije (DOPPS), Martina Vida iz Lutre, inštituta za ohranjanje naravne dediščine, in Jasmina Kotnik iz Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta