Rezultati ptujskih športnikov tudi lani izjemni

Hojka Berlič Hojka Berlič
21.05.2022 04:30

Športnika leta 2021 ptujske občine sta znova Kristjan Čeh in Tamara Zidanšek. Najboljši ekipi v preteklem letu futsal klub Hiša daril Ptuj in Ženski rokometni klub Ptuj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prejemniki nagrad za najboljše športnike in športnice ter športne delavce v letu 2021 v ptujski občini.
Hojka Berlič

Minuli petek so se številni zbrali v Dominikanskem samostanu na Ptuju, da bi se na gala prireditvi poklonili najboljšim ptujskim športnikom in športnicam v preteklem letu ter športnim delavcem, ki so skozi leta stali za njimi. Kot je v nagovoru izpostavil direktor Zavoda za šport Ptuj Sandi Mertelj, je bil šport v preteklih dveh letih na veliki preizkušnji, nekaj klubov je celo ugasnilo, zdaj pa se šport vrača močnejši in zrelejši za izkušnjo: "Ne nazadnje o tem govorijo rezultati ptujskih športnikov. Dosegli so vrhunske rezultate, ki jih bo težko ponoviti. Peto mesto na olimpijskih igrah in nastop v polfinalu enega največjih teniških turnirjev sta uspeha, ki sodita med mejnike ptujskega športa. Na te dosežke moramo biti ponosni in se zavedati njihovega pomena." Na drugi strani po Merteljevih besedah ne smemo pozabiti na trenerje in druge športne delavce, ki športnikom omogočajo vsakodnevno vadbo, skrbijo za urejeno športno infrastrukturo ter za osebnostni in tekmovalni razvoj vsakega športnika posebej. Mertelj je poudaril še pozitiven odnos ptujske občine v zadnjem obdobju, predvsem na področju športnih investicij, in izrazil upanje, da bodo s tem nadaljevali.

Razglasitev najboljših športnikov leta je potekala v Dominikanskem samostanu na Ptuju.
Hojka Berlič

Čeh ponosen na ta naziv

Pri razglasitvi najboljših presenečenj ni bilo. Za naslov najboljšega športnika so se potegovali ptujski strelec z zračno pištolo Sašo Stojak, profesionalni igralec tenisa Blaž Rola in atlet Kristjan Čeh, ki je na koncu prejel naslov že tretjič zapored. "To je zame precej dragocen naziv in sem zelo ponosen na vsakega izmed dosedanjih. Na Ptuju imamo veliko dobrih športnikov, zato je za prejetje tega naslova treba tudi kar precej narediti," je še en naslov komentiral Čeh. Za Čehom je odlično športno leto 2021, katerega vrhunec je predstavljalo peto mesto na olimpijskih igrah v Tokiu v metu diska. Predtem je ptujski atlet osvojil naslov evropskega prvaka v kategoriji mlajših članov do 23 let, odlično je tekmoval na mednarodnih in domačih atletskih tekmovanjih, prav tako je postal državni prvak v metu diska. V tej disciplini je Kristjan Čeh postavil v letu 2021 s 70,35 metra osebni in državni rekord. "Naredil sem najboljše, kar sem lahko. V letošnje leto pa sem šel z velikimi spremembami, tako z novim trenerjem kot novimi načrti, nenazadnje menjavo okolja. Z novim trenerjem in planom treninga sem zelo zadovoljen, pa tudi z napredkom v trenažnem procesu. Se že zelo veselim sezone," je napovedal Čeh in nato minulo nedeljo na atletskem mitingu v Mariboru uspešno odprl sezono, ko je na prvi tekmi v poletni sezoni pred diamantno ligo konec tega tedna v Birminghamu v metu diska zmagal s svojim najboljšim izidom leta - 67,40 metra.

Najuspešnejše leto Tamare Zidanšek

Kandidatke za naslov najboljše športnice so bile strelka z zračno pištolo Majda Raušl, atletinja Veronika Domjan in poklicna teniška igralka Tamara Zidanšek. Znova, že četrtič zapored se z naslovom ponaša Zidanškova, za katero je najuspešnejše športno leto v karieri. Članica Teniškega kluba Terme Ptuj je najbolj zablestela na grand slam turnirju v Parizu, ko se je uvrstila v polfinale. Odlična teniška igralka je osvojila lani v Lozani tudi prvi WTA-turnir. Vrsta uspehov jo je pripeljala na 30. mesto svetovne lestvice. Ker je trenirala v Španiji, se razglasitve ni mogla udeležiti, se je pa Ptujčanom v živo na prireditvi zahvalila preko telefona in jim zagotovila, da ji Ptuj za vedno ostaja v srcu. Priznanje je v njenem imenu prevzela mama Lidija Zidanšek, ki je na vprašanje, kaj Tamari, ki je športnica svetovnih razsežnosti, pravzaprav pomeni tako priznanje, odgovorila: "Pogled na priznanja je zelo relativen. Nekatera so morda večja v enem pogledu, to pa v kakšnem drugem, morda precej pomembnejšem. Tamara je s Ptujem in tem, kar je tu doživela, res močno povezana. Glede na to, da zdaj ni več fizično niti na Ptuju niti v domačih Slovenskih Konjicah, je priznanje še toliko večja spodbuda za njo. Ptujčani, teniški klub, občina se je spomnite, in to je prijeten občutek, ki je nemerljiv." Zidanškova se pripravlja na vnovičen nastop na Roland-Garrosu, ki se konec tedna začne v Parizu.

Za najboljšo moško ekipo so v minulem letu razglasili futsal klub Hiša daril Ptuj, ki se je zelo izkazal po preboju iz druge v prvo slovensko futsal ligo. Najboljša ženska ekipa je Ženski rokometni klub Ptuj, ki je z večinoma mlado ekipo pod vodstvom trenerja Mateja Bračiča v sezoni 2020/21 tekmoval v 1. državni rokometni ligi. Najboljša igralka ptujskega kluba je bila Minea Kolenko, ki je s skupno 180 zadetki na 23 tekmah postala tudi najboljša strelka 1. državne rokometne lige. Nagrado za življenjsko delo na področju športa je prejel Drago Vobner. Vse od mladih let je bil predan športu in ima velike zasluge za dvig priljubljenosti in razvoj tenisa na Ptuju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta