Slivnica: Na turnirju več kot 400 nadebudnih nogometašev

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
22.06.2019 05:26

V Slivnico pri Mariboru je prišlo več kot 400 nogometnih naraščajnikov iz 40 slovenskih klubov, njihovih trenerjev in tudi staršev na že 21. Lukov memorial.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
NŠ Hoče - Slivnica (oranžni) - Olimpija B Ljubljana
Andrej Petelinsek

Igralci so bili razdeljeni v ekipe po starostnih skupinah do 7, do 9, do 11 in do 13 let. Igrišče NK Slivnica, ki so ga razdelili na tri manjša, je bilo tako živahno od jutra do poznega popoldneva - in lepo je bilo spremljati igre nogometnih nadobudnežev, med katerimi so nekateri pokazali zvrhano mero znanja in potrdili nadarjenost za ta šport. Prireditelj NK Slivnica je poskrbel tudi za pester spremljevalni program.

NŠ Hoče - Slivnica (oranžni) - NK Loka Radvanje
Andrej Petelinšek

V Slivnici tudi nogometni vrtec

Lukov memorial je posvečen Luki Rajtmajerju, članu njihove nogometne šole, ki je umrl v prometni nesreči nedaleč od igrišča. Pred 20 leti je prvi Lukov turnir za otroke organiziral Stanko Oder, nekdanji trener članske ekipe, ki je postavil tudi zametke nogometne šole, ki jo že vrsto let vodi Živan Gagović.

NŠ Boč Poljčane - NK Fram (svetlomodri)
Andrej Petelinsek
NK Tezno (rdeči) - NK Oplotnica
Andrej Petelinsek

Vsak ima vzornika

Ko smo Ruja Rožmana iz Radizela, igralca selekcije do 11 let nogometne šole Hoče - Slivnica, vprašali, zakaj se je odločil, da bo vratar, je kot iz topa odgovoril: "Rad bi bil tako dober, kot je Jan Oblak." Učenec petega razreda OŠ Slivnica je še dodal: "Upam, da bom nekoč tudi sam uspešen vratar." Tudi Nik Ian Vizovišek, ki je v Slivnici igral za B-selekcijo ljubljanske Olimpije do 13 let, ima vzornika. "Uživam ob spremljanju mojstrovin Lionela Messija," je dejal učenec sedmega razreda OŠ Bičevje. "Naša ekipa je osvojila tretje mesto, zadovoljni smo. Po treh zmagah nam v nadaljevanju ni šlo po načrtih. Nogomet sem začel igrati pri Svobodi na Viču ko sem bil star štiri leta, na prvi trening me je peljala babica, v letošnjem letu igram za Olimpijo in zelo sem napredoval," je še razložil ljubljanski nogometaš.

NK Ljubno - NK Malečnik (temnomodri)
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta