Slovenska Bistrica: Gradbeni del obnove bazena je zaključen

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
18.04.2020 04:58

Obnova mestnega kopališča v Slovenski Bistrici poteka po načrtih. Kljub ukrepom zaradi zajezitve epidemije novega koronavirusa nadaljujejo delo. Namestili so že sodobnejšo bazensko tehniko in zamenjali bazensko školjko. V vzhodnem delu stavbe so uredili prostor za vzdrževalca in prvo pomoč, severni del zgradbe pa so odstranili in namestili ograjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dela na mestnem kopališču se nadaljujejo.
Tomaž Ajd

"Gradbeni del je praktično končan. Namestiti moramo še keramiko in kopališko opremo, ležalnike, igrala, senčnike in pohištvo. Dela bodo končana predvidoma do konca maja. Kdaj bomo bazen odprli, pa je za zdaj še težko govoriti, to je seveda odvisno od nadaljnjega poteka epidemije," pravi Marjan Štimec, direktor Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica. Bazen so podaljšali za 1,5 metra, tako bodo lahko pridobili tudi licenco za izvedbo tekmovanj v 25-metrskem bazenu. V prihodnje bodo uredili še parkirišče in igrišče za odbojko na mivki. Naložba je vredna okoli 655 tisoč evrov, okoli 60 tisoč evrov je prispevala Fundacija za šport, ostali denar je zagotovila Občina Slovenska Bistrica v občinskem proračunu. Sicer pa krizne razmere tudi v Slovenski Bistrici močno vplivajo na športno področje. Zaprti so vsi športni objekti, ki jih zaposleni pri slovenjebistriškem javnem zavodu za šport redno čistijo in delno razkužujejo.
Konec septembra bi se morala začeti tudi težko pričakovana obnova Dvorane Bistrice. Denar je v občinskem proračunu zagotovljen, pripravljena je tudi potrebna dokumentacija, bo pa začetek del odvisen od aktualnih razmer in posledično tudi denarja. Marjan Štimec je še povedal, da bodo jeseni izvedli tudi 18. Bistriški tek. Tradicionalna športnorekreacijska prireditev, ki je bila na koledarju začrtana za 19. april, bo na sporedu v nedeljo, 20. septembra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta