Slovenska Bistrica: Metuljček že vozi starejše brezplačno

02.10.2021 04:00
Zaživel je projekt brezplačnih prevozov za starejše. Občina Slovenska Bistrica je v ta namen kupila avtomobil Kia stonic, ki so ga poimenovali Metuljček. Z njim želijo zagotoviti čim večjo mobilnost starejših, jim omogočiti večjo samostojnost, olajšati vsakdan in jih vključiti v družbeno dogajanje v lokalnem okolju.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vozilo za prevoz starejših občanov
Aleš Kolar

"Prevozi so namenjeni občanom, starejšim od 65 let, ki nimajo možnosti svojega prevoza ali da jim prevoz zagotovi kdo od bližnjih. V to so po predhodnem dogovoru zajeti prevozi do zdravstvenih storitev, trgovine, banke, pošte in uradov. Upamo, da bomo s tem pomagali čim večjemu številu starejših," naniza Nina Robar, koordinatorka v Centru za starejše Metulj, ki izvaja projekt. Če posameznik potrebuje prevoz, naj pokliče tri dni prej na telefonsko številko 031/619 611. Naročanje je možno od 7. do 15. ure, druge možnosti pa po predhodnem dogovoru.

Prevoze opravljajo prostovoljci, sedaj jih je v projekt vključenih trinajst, in sicer: Jožef Trglec, Zvone Kolar, Marija Bračič, Ivana Leskovar, Irena Pregl, Majda Vrečnak, Jože Mihelač, Drago Smogavec, Boža Levstik, Martin Pliberšek, Željko Kralj, Jasmina Adan in Tin Kampl. Še vedno pa Center za starejše Metulj vabi vse, ki bi radi pomagali, da se prijavijo kot prevozniki starejših.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta