Slovenska Bistrica: Župan z metom na koš odprl prenovljeno športno dvorano

Irena Brdnik
08.10.2022 03:00

Športno dvorano v Slovenski Bistrici uporabljajo že od začetka septembra, zdaj so jo še s svečanostjo predali namenu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan Ivan Žagar
Irena Brdnik

S simbolnim metom župana Slovenske Bistrice Ivana Žagarja na koš so prejšnjo sredo namenu predali obnovljeno športno dvorano. Na svečanosti je slovenjebistriški župan dejal, da je kar nekaj časa trajalo pridobivanje ustrezne dokumentacije, pri čemer je največ besede imel Zavod za varstvo kulturne dediščine, spomeniško varstvo: "Zato lahko rečem, da je športna dvorana tudi kulturna." Zahvalil se je občinskemu svetu in pristojnemu ministrstvu, ki je primaknilo nekaj denarja. Poudaril je, da investicije v športno infrastrukturo s tem niso končane, gradi se plezalni center, v načrtu so še gradnja igrišča z umetno travo in drugi športni objekti v športnem parku. "Želim, da bi bila dvorana ves čas polna, da pritegne čim več mladih, tem je tudi namenjena. Športnikom vseh generacij pa želim dobre rezultate," je še zaželel.

Direktor Zavoda za šport Boštjan Fridrih je prav tako izrazil veselje, "da smo dočakali to lepo športno dvorano", obudil je nekaj spominov na svoje treninge v stari dvorani in napovedal, da bosta že čez nekaj dni v dvorani tekmi v košarki in odbojki. "Želim, da bi učenci in občani skupaj živeli s to novo dvorano," je še pristavil. Predsednik Športne zveze Bojan Fajs pa je povzel, da bodo v obnovljeni dvorani še boljši pogoji za športnike, pri tem je prepričan, da bodo sledili tudi novi uspehi. Prisotne je nagovorila še poslanka v državnem zboru Karmen Furman. Sicer pa so se dogodka udeležili še predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, državni svetnik Milan Ozimič, ravnateljica Osnovne šole Pohorskega odreda Tatjana Pufič, direktor Komunale Maksimiljan Tramšek, predstavniki nekaterih javnih zavodov, slovenjebistriški olimpijci, učenci OŠ Pohorskega odreda, ki so pripravili glasbeno in plesno točko. Program pa je povezovala Jana Jeglič iz RIC.

Obnova dvorane je zajemala povečanje glavne velike dvorane v pritličju, v kateri so zdaj tribune na dveh straneh (prej le na eni), in novogradnjo prizidka. V kompleksu so v pritličju še garderobe in sanitarije ter pomožni prostori, v nadstropju pa dve manjši dvorani, pisarne in servisni prostor. Urejen je tudi nivojski dostop v pritličje. Na parkirišču sta tudi dve mesti za polnjenje električnih avtomobilov. Investicija je vredna skupno 3,8 milijona evrov, občina je zagotovila 2,8 milijona, ministrstvo za izobraževanje in šport dobrih 995 tisočakov. Izvajalec del je bila družba Lesnina MG Oprema iz Ljubljane, ki je dela opravila v enem letu.

Dvorane od 1. septembra že uporabljajo osnovnošolci OŠ Pohorskega odreda za pouk športa in športniki za vsakodnevne vadbe. Občasno bodo v večji dvorani športne prireditve in tekmovanja na različnih ravneh, tudi mednarodnega in višjega ranga. Mogoče bo izvesti tudi druge kulturno-družabne prireditve, ki jih doslej v tej dvorani niso mogli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta