Splošna bolnišnica Ptuj: Svet zavoda na mesto direktorice znova imenoval Anico Užmah

Hojka Berlič Hojka Berlič
31.05.2024 13:50

Svet zavoda ptujske bolnišnice za direktorico SB Ptuj soglasno imenoval Anico Užmah, ki je bolnišnico v preteklosti že vodila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anica Užmah, novo imenovana direktorica ptujske bolnišnice
Slavica Pičerko Peklar

Iz Sveta zavoda Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj so sporočili,  da je svet 29. maja na svoji 10. redni seji izmed štirih kandidatov, ki so izpolnjevali razpisne pogoje, za direktorico bolnišnice  za dobo štirih let soglasno imenoval Anico Užmah. V preteklosti sicer že direktorica te ustanove bo štiriletni mandat za vodenje bolnišnice nastopila po pridobitvi soglasja ustanovitelja, torej ministrstva za zdravje.

Svet zavoda je razpis za prosto delovno mesto direktorja bolnišnice objavil 3. maja, kandidati pa so imeli 10 dnevni rok za prijavo. Kot so še sporočili, je razpisna komisija 16. maja pregledala šest pravočasno prispelih vlog. Od teh dve vlogi nista izpolnjevali pogojev razpisa,  dva kandidata pa so pozvali k dopolnitvi svojih vlog, kar sta tudi pravočasno storila. Na podlagi mnenja razpisne komisije je svet zavoda vse štiri kandidate s popolnimi vlogami povabil na predstavitev, ki je potekala na 10. redni seji sveta zavoda. Člani so o imenovanju direktorja bolnišnice odločal z javnim glasovanjem. Užmahova pa je prejela soglasno podporo vseh prisotnih članov sveta.

Užmahova bo sicer nastopila z mandatom direktorice bolnišnice po pridobitvi soglasja k imenovanju s strani ustanovitelja. Do takrat bo bolnišnico vodil sedanji vršilec dolžnosti direktorja Aleksander Voda, ki mu mandat poteče 1. julija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta