Starše: Devet podjetij se že zanima za poslovno cono

Katarina Trstenjak
22.02.2020 04:59

Občina Starše pridobiva dokumentacijo za komunalno urejanje območja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslovna cona zlatoličje bo na območju sedanjega zbirnega centra in nasproti he zlatoličje 
Google Maps

Načrti občine Starše, da v Zlatoličju postavi poslovno cono, so še aktualni. O njih se govori in so na voljo že precej časa, a se konkretne aktivnosti še niso pričele. "Osnovni namen investicijskega projekta Poslovna cona občine Starše je zagotovitev ustrezno komunalno opremljene in prometno dobro dostopne obrtne cone, s čimer se bo v naselju Zlatoličje in občini Starše povečala ponudba prometno dobro dostopnih in komunalno opremljenih zemljišč za opravljanje proizvodnih, obrtnih in storitvenih dejavnosti," namene in razloge za potrebo po coni, kjer bi omogočili kakovosten prostor za gospodarski razvoj podjetij, predstavi občina.
Obenem bo ureditev cone prinesla izboljšanje prometne dostopnosti in ureditev spremljajoče infrastrukture. Ne le dostop do gospodarskih objektov poslovne cone, urejeni bodo tudi pločnik in kolesarske poti za večjo varnost kolesarjev in pešcev, zagotovljena javna razsvetljava na predvidenem odseku ceste, prav tako izgradnja kanalizacije in vodovodnega omrežja," našteje župan Bojan Kirbiš.
V coni velikosti devet hektarjev zdaj obratuje zbirni center za odpadke, zemljišče pa je v neposredni bližini Hidroelektrarne Zlatoličje in blizu avtoceste Ptuj-Maribor. Na občini še pravijo, da bo komunalna oprema v coni zgrajena v prihodnjih dveh letih. Projekt je ocenjen na okrog 2,3 milijona evrov, pri čemer na osnovi dogovora regij o sofinanciranju iz kohezijskih sredstev pričakujejo sofinanciranje v znesku 1,2 milijona evrov.
"Priprave tečejo, izdelali smo projektno dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja. Pridobitev gradbenega dovoljenja je v zaključni fazi. Za oskrbovalni vodovod pridobivamo služnostne pravice, postopki potekajo še z Direkcijo RS za infrastrukturo (za izvedbo levega zavijalnega pasa) in Darsom. Prav tako smo na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo oddali neformalno vlogo za nepovratna sredstva. Potrjen imamo dokument identifikacije investicijskega projekta. Za nadaljevanje investicije potrebujemo še sprejet občinski proračun za letos z zagotovljenimi sredstvi za izvedbo investicije," sklenejo pot do izvedbe cone. Dodajo še, da se devet podjetij že zanima za prostore v Zlatoličju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta