Sveta Trojica: Znova bodo odprli zdravstveno ambulanto

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
05.06.2020 06:00

Ker Zdravstveni dom Lenart zaradi pomanjkanja zdravnikov ni mogel zagotoviti dela v trojiški ambulanti, je občina koncesijo podelila družbi Amigdala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sveta Trojica ima od ponedeljka novo zdravniško trojico.
Darja Lukman Žunec

V pritličju občinske stavbe pri Sveti Trojici bo v začetku prihodnjega tedna znova odprla svoja vrata zdravstvena ambulanta družinske medicine. Občinski svet je namreč razpisal in nato za petnajst let podelili koncesijo zasebnemu podjetju Amigdala, d.o.o., z odgovorno nosilko zdravstvene dejavnosti Ksenijo Ljubojevič Džaferović, specialistko družinske medicine.
Občina sicer ni dobila polnega programa, temveč le polovičnega, zato bo ambulanta delala le tri dni v tednu. Ob ponedeljkih in četrtkih med 7. uro in 12.15 ter ob sredah od 13. do 20. ure. Poleg omenjene zdravnice bosta v ambulanti delala Miha Lukač, specialist družinske medicine, in diplomirana medicinska sestra Manja Lešnik.

Tudi laboratorijske preiskave

Kot je na torkovem slovesnem podpisu koncesijske pogodbe med občino in koncesionarko povedala dr. Ljubojevič Džaferovićeva, bodo v ambulanti poleg rednih pregledov zagotavljali odvzem laboratorijskih vzorcev krvi in urina, tako da uporabnikom ne bo treba v Lenart. Opravljali bodo tudi cepljenja po programih NIJZ. "Ambulanta je opremljena tudi z EKG-aparatom, spirometrom, merilcem gleženjskega indeksa in 24-urnim merilcem krvnega tlaka.

​Le vnaprej naročeni

"Ker je treba ukrepe zoper epidemijo covida-19 še vedno upoštevati, paciente prosimo, da se na obisk oziroma pregled v ambulanti naročajo po telefonu ali preko spleta, saj nenapovedanih obiskov ne bomo sprejemali. Želimo se izogniti čakanju ljudi v zaprtih prostorih," je zdravnica dodala še nekaj podrobnosti za bodoče obiskovalce ambulante.
Župan David Klobasa je ob slovesnem podpisu koncesijske pogodbe povedal, da so v občini zelo ponosni, ker jim je uspelo znova vzpostaviti delovanje zdravstvene ambulante: "Že precej časa smo bili soočeni z dejstvom, da lenarški zdravstveni dom zaradi pomanjkanja kadra ni zmogel več zagotavljati zdravnika za delo pri nas. Zato smo zelo zadovoljni, da nam je ministrstvo za zdravje prisluhnilo in v začetku maja izdalo soglasje k podeljeni koncesiji."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta