Talum Kidričevo tokrat za osnovnošolce pripravil spletni prikaz poklicev

Slavica Pičerko Peklar
28.02.2021 04:25
V Talumu tudi letos nadaljujejo dobro prakso približevanja tehničnih poklicev osnovnošolcem, ki se odločajo o nadaljevanju šolanja. Tokrat nekoliko drugače, učencev niso povabili v tovarno, ampak so na svojem youtube kanalu objavili video prikaz poklicev, ki so že sedaj v Talumu med najbolj iskanimi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsako leto v podjetje povabijo učence in jih predstavijo delo. Foto: Arhiv Taluma
Arhiv Taluma

V video predstavitvi poklicev je mogoče spoznati poklice na elektro področju, na področju strojništva in v livarstvu. Pri pripravi utrinkov iz delovnega procesa je sodelovalo 17 sodelavk in sodelavcev. "Praktični prikaz poklicev, ki je bil v preteklih letih, ko smo se srečali v živo in se sprehodili po tovarni, vselej zelo dobro obiskan, je letos predstavljen na spletu, namenjen pa šolarjem zadnjih razredov in njihovim staršem, ki želijo pobliže spoznati različne poklice in delovne postopke v Talumu. Prikazana so delovna opravila, ki so v praksi povezana s posameznim poklicem, kakšno raznolikost ponuja, ter znanja in spretnosti, ki so potrebna za delovno odličnost," sporoča Nataša Fras, vodja službe za odnose z javnostmi v Talumu, in še dodaja, da bo posnetek zdaj stalnica njihove spletne strani. 

V tem kidričevskem podjetju že leta načrtno izvajajo različne aktivnosti, da bi mlade seznanili s poklicnimi priložnostmi, predstavili, kako so se nekoč težaški tehnični poklici z robotizacijo in avtomatizacijo preoblikovali, in krepili vezi med izobraževalnimi inštitucijami in gospodarstvom. Prvi praktični prikaz poklicev so v Talumu pripravili decembra 2011. Dobro je vedeti tudi, da mladim omogočajo opravljanje obvezne prakse, pomoč pri pisanju seminarskih, diplomskih in drugih nalog ter nudijo kadrovske štipendije za najbolj deficitarne poklice, ki jih potrebujejo v tovarni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta