Tekmovalke Twirling kluba Sašo odlične že 26 let. Tudi na zadnjem državnem prvenstvu so bile

Natalija Sinkovič
03.06.2023 04:36

Tekmovalke izkazujejo dobre rezultate tako na domačih kakor na mednarodnih tekmovanjih. Doseči vrhunstvo v twirlingu je enako zahtevno kot v drugih športih, pravi trener Sašo Koprivnik, ki s plesom živi že od otroštva

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tekmovalke in predstavniki kluba na 26. državnem prvenstvu v twirlingu v Slovenski Bistrici
Twirling Klub Sašo

Pojasnjuje namreč, da je twirling šport, ki združuje vsaj štiri športe oziroma njihove karakteristike, to so balet, ples, gimnastika, akrobatika v povezavi s twirling palico. In v klubu se lahko pohvalijo s številnimi odličnimi rezultati, tako tekmovalno kot organizacijsko. V 26 letih delovanja so organizirali že več kot 30 pomembnih tekmovanj, aprila pa je Twirling zveza Slovenije klubu znova zaupala organizacijo finala 26. državnega prvenstva.

"Državnega prvenstva se je udeležilo več kot 230 tekmovalcev iz 15 klubov, ki so se merili v starostnih kategorijah od šest let naprej v različnih kategorijah. Tekmovali so posamično, v dvojicah in v skupinah. Prvi tekmovalni dan je bil namenjen tehničnim disciplinam. Pri teh je poudarek na prikazovanju osnovnih elementov twirlinga, povezanih v celoto. V nedeljo so bile na vrsti proste discipline, pri katerih si tekmovalci sami izberejo glasbo. Letošnja posebnost je bil nastop s tremi palicami," je povedal Sašo Koprivnik. Njegov klub je finale končal s kar 20 naslovi državnega prvaka, osvojili so še 14 srebrnih in šest bronastimi odličij.

Nato so 20. in 21. maja v kraju blizu Barcelone nastopili na tekmovanju Spain Open 2023 ter prikazali izvrstne nastope. "Prvi dan tekmovanja so svoj prvi nastop na mednarodnem tekmovanju opravile naše mlajše tekmovalke, ki so led prebile z odliko. V nedeljo so svoje znanje z odličnimi nastopi pokazale naše tekmovalke višjega nivoja, posamezno in v parih v prostem stilu ter v skupinah," je poročal trener in vodja reprezentance Sašo Koprivnik. Iz Španije so se vrnili s po dvema zlatima, srebrnima in bronastima medaljama. Osvojili so tudi tri četrta mesta, šest petih in štiri šesta mesta. Zlato medaljo sta osvojila para Melani Gril in Alina Ahmedovic ter Larisa Repnik in Aneja Juhart, srebrno skupina TKS in Eva Mlaker ter bron Melani Gril in par Eva Mlaker in Leja Gorjup.

Ekipo pa že čakajo priprave na dve tekmi mednarodnega statusa, in sicer Slovenia Open v Ljutomeru, ki bo 10. in 11. junija, ter evropsko prvenstvo EFBT 8. in 9. julija​ v Templicah na Češkem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta