25-letnica delovanja: Začetki niso bili lahki, sedaj žanjejo uspehe. S Twirlmanie lani z več kolajnami

Tomaž Ajd
17.04.2021 05:00
​Twirling klub Sašo iz Slovenske Bistrice praznuje 25-letnico delovanja. V tem času so dosegli kopico vrhunskih rezultatov, tako na domačem kot na mednarodnem prizorišču.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od najmlajših tekmovalk do strokovnega kadra Foto: Arhiv kluba
Arhiv Twirling kluba Sašo

"Začeli smo kot majhna plesno-mažoretna skupina desetih članov in nastopili na mnogih tekmovanjih kot predstavitvena točka ter poskrbeli za popestritev različnih športov med odmori tekmovanj. Nato smo se lotili osnov twirlinga in nastopili na prvem državnem prvenstvu v Radečah leta 1997 ter zmagali v konkurenci desetih skupin. Kljub temu da začetki niso bili lahki, saj smo trenirali po kulturnih domovih, šolskih avlah in učilnicah, smo vztrajali in iz leta v leto napredovali," se začetkov spominja Sašo Koprivnik, trener in ustanovitelj kluba.

Slovenska ekipa lani v ZDA Foto: Arhiv Twirling Kluba Sašo
Arhiv kluba

S številnimi državnimi naslovi so državna prvenstva za klub kmalu postala rutinsko tekmovanje, zato se je pojavila ambicija po udeležbi na mednarodnih tekmovanjih.

"Ponosni smo na vse rezultate. Želel pa bi izpostaviti naslov ekipnega klubskega prvaka EFBT 2019 na Irskem in Twirlmanio v ZDA 2020, od koder smo se vrnili s tremi zlatimi, dvema srebrnima in eno bronasto medaljo. Ob rezultatih sem izjemno zadovoljen tudi z načinom dela, saj si je klub v vseh teh letih izoblikoval svoj sistem, strokovno ekipo in vse, kar sodi k vodenju športnega kluba na takem nivoju. Še posebno lepo pa je videti generacije otrok in mladostnikov, ki so bile vzgojene v twirlingu pred desetimi leti ali več, danes pa se z veseljem vračajo v naše okolje kot trenerke, sodnice ali strokovne sodelavke," pravi slovenskobistriški športni delavec.

Pandemija covida-19 je športu prizadejala hud udarec in tudi v Twirling klubu Sašo ni nič drugače. Nekaj upanja se je pokazalo med poletnimi meseci in v začetku šolske sezone, ampak le za kratek čas. "Minilo je že več kot leto od zadnjega tekmovanja našega kluba. V preteklih nekaj tednih, ko smo znova lahko izvajali treninge, smo sicer z veseljem spremljali navdušenje naših članov, klub temu pa so posledice pandemije zelo vidne. Treba bo precej napora in časa, da bomo znova vzpostavili tako psihološko kot fizično pripravljenost, predvsem tekmovalnega kadra," meni Sašo Koprivnik in upa, da jim bodo tisti, ki pišejo ukrepe za šport, odslej bolj prisluhnili.

Ekipa Twirling kluba Sašo na državnem prvenstvu leta 2017 Foto: Grega Lipičar
Grega Lipičar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta