Teniški klub Hoče: Z dražbo predmetov znanih športnikov, tudi Rafaela Nadala, do denarja za obnovo

Damijan Toplak Damijan Toplak
13.11.2021 04:00

V Teniškem klubu (TK) Hoče, kjer bodo prihodnje leto zabeležili 35 let delovanja, so v zadnjem obdobju precej zaposleni tudi z dograditvijo upravne stavbe in na sploh z urejanjem, posodabljanjem prostorov in okoliša. Tako so letos spomladi dogradili prizidek, v katerem so nove kabine za prhanje in sanitarije, saj so bile prejšnje precej dotrajane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Tk Hoče

Zgradili so tudi nove garderobe, je opravljeno predstavil Sašo Koser, od predlanske pomladi predsednik TK Hoče. Sicer pa je pri njih na voljo za igro šest zunanjih teniških igrišč, v zimskem obdobju od 15. oktobra do 15. aprila pa imajo tudi dve pokriti teniški igrišči v posebnem balonu.

Ogromno so opravili prostovoljnega dela

Med opravljenimi deli je tudi zamenjava strešne kritine, gostinski objekt pa ravno dograjujejo z zimskim vrtom in pokrito teraso, kar naj bi dokončali še letos. Razširili so tudi parkirne prostore. Za vse dosedanje investicije so odšteli od 70 do 80 tisoč evrov, ker pa so jim s prostovoljnim delom precej na pomoč priskočili člani kluba, je dejansko TK Hoče za vse opravljeno plačal 40 tisoč evrov ali polovico manj. Spomladi prihodnje leto predstavnike kluba čakajo še fasadiranje celotnega objekta in ureditev okolice, tudi delna obnova ograje in letnega vrta, kar jih bo stalo dodatnih 20 tisoč evrov.

Sašo Koser pred dograjeno stavbo, v kateri so nove garderobe in sanitarije Foto: Damijan Toplak

Damijan Toplak

Ker je vse skupaj za klub precejšen finančni zalogaj, so se domislili dobrodelne dražbe podpisanih športnih artiklov vrhunskih slovenskih športnikov in enega tujega, ki so jih uspeli pridobiti s pomočjo članov upravnega odbora in drugih podpornikov kluba. Dražbo so pričeli 25. oktobra in jo bodo sklenili 3. decembra. Do zdaj so zbrali približno 2700 evrov - za podpisane boksarske rokavice Dejana Zavca in podpisan dres Atalante nogometaša Josipa Iličića po 300 evrov, za podpisan reprezentančni dres odbojkarja Roka Možiča 350 evrov, za podpisan zgornji del dresa kolesarja Primoža Rogliča 400 evrov, za podpisano majico španskega teniškega igralca Rafaela Nadala 450 evrov in za zdaj največ, 900 evrov, za podpisane škornje Tima Gajserja z zadnje dirke v lanskoletni sezoni. Za podpisan dres FC Nürnberg nogometaša Miša Brečka za zdaj nihče ni potrdil izklicne cene 300 evrov. Podrobna navodila in informacije za vse, ki bi želeli sodelovati, najdete na spletni strani kluba.

Po dokončni ureditvi teniškega doma nameravajo v TK Hoče zamenjati še dotrajan, že 23 let star balon, ki je trenutno energetsko manj učinkovit. Za ta projekt naj bi v prihodnjih treh letih namenili kar 200 tisoč evrov. Še precej bolj oddaljena pa je ideja o gradnji teniške dvorane. Klub se financira s pomočjo članov in nekaterih sponzorjev, Občina Hoče - Slivnica pa jim je dala zemljišče v brezplačen najem.

Predsednik Teniškega kluba Hoče pred balonom, v katerem igrajo tenis v zimski sezoni Foto: Damijan Toplak

Damijan Toplak

Polovica igralcev prihaja iz domače občine

Klub šteje 150 članov, od katerih jih je polovica iz domače občine Hoče - Slivnica, preostali pa prihajajo iz Maribora, Miklavža, Rač in drugih bližnjih krajev, kjer trenutno takšnih teniških igrišč (še) ne premorejo. Letna članarina je deset evrov, poletni zakup igrišča je 50 evrov v dopoldanskih terminih in 90 evrov v popoldanskih terminih. Zaradi relativno visokih stroškov ogrevanja pa je zakup igrišč v zimski sezoni bistveno dražji, saj je za igre v dopoldanskem terminu treba odšteti 300 evrov in v popoldanskem 450 evrov. Zimski del sezone je polovično zaseden s teniško šolo, ki jo obiskuje 70 otrok, starih do 16 let.

Podpisani dres Primoža Rogliča na dražbi 

Tk Hoče

Koser je že osmo leto zaposlen v klubu, lani pa je bil ob zaprtju dejavnosti zaradi koronavirusa določeno obdobje tudi na čakanju. Pove tudi, da so pomladili vodstvo in število članov upravnega odbora s petnajst znižali na osem. Nekoliko se že ozirajo proti prihodnjemu letu, ko bo njihov teniški klub praznoval 35 let delovanja. V tem obdobju sicer iz njihove sredine ni izšel kakšen res vrhunski igralec, saj večinoma v starejših kategorijah prestopijo v druge teniške klube, je pa pri njih začel igrati Hočan Domen Gostinčar, ki je bil leta 2016 članski državni prvak kot član mariborskega ŽTK.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta