Tragično: Strela mu je že drugič uničila hišo

Irena Brdnik
28.08.2022 06:40

Miran Šift s Spodnje Polskave je znan je po dobrosrčnosti, pridnosti in humanitarnosti, a narava mu že drugič ni prizanesla.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miran Šift si nadvse želi, da bi ponovno zaživel v svoji domači hiši na Spodnji Polskavi.
Irena Brdnik

Miran Šift, po poklicu trgovec s Spodnje Polskave, je znan po dobrosrčnosti, pridnosti in humanitarnosti tako v domačem kraju kot v Slovenski Bistrici, kjer ga občani poznajo po dolgoletnem zvestem službovanju v slovenskobistriškem gradu. S temi sodelavci še danes neguje prijateljske vezi. V novi službi v slovenskobistriški enoti Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, kjer je sprva, kot je povedal, delal humanitarno, pozneje pa se je izobrazil za bolničarja in to delo kot tam zaposlen opravlja zdaj, pa spleta nova prijateljstva in seje dobroto med ljudi. Je tudi gasilec pripravnik pri Prostovoljnem gasilskem društvu Spodnja Polskava.

Tako tudi sam v nesreči, ki se mu je zgodila, ko je v njegovo stanovanjsko hišo dvakrat udarila strela - nazadnje 16. junija letos, pred tem pa pred osmimi leti -, ni ostal brez pomoči. "Zahvaljujem se vsakemu posebej, ki mi je do sedaj pomagal," poudarja. To so med drugim Občina Slovenska Bistrica, ki mu je omogočila bivanje v občinskem stanovanju v Prvomajski ulici, Zavod za kulturo in oba njegova direktorja - prej Stanislav Gradišnik in sedaj Herta Žagar -, Krajevna skupnost Spodnja Polskava, člani PGD Spodnja Polskava in tamkajšnji sosedje, našteva, posebej pa izpostavi prijatelje Mateja, Viktorja Ajda, Katjo Vodeb, ki so nekdanji sodelavci v Zavodu za kulturo in so mu pomagali pospraviti hišo po nezgodi, ter Katjino sestro Špelo in še posebno Katjo za moralno oporo. "Vse je uničeno," reče ob našem obisku, medtem ko pospravlja zadnje stvari okoli hiše.

In kot so mu pomagali pred leti, mu bodo tudi sedaj. Predsednik KS Spodnja Polskava Marko Teskač je povedal, da bodo v naslednjih dneh pripravili skupni sestanek z gasilci, civilno zaščito in Rdečim križem, da bodo po svojih močeh pomagali pri obnovi, kajti hiša je potrebna celovite obnove. Miran Šift si namreč nadvse želi, da bi se vrnil v svojo hišo na Spodnji Polskavi. Prihodnje leto bo praznoval 50. rojstni dan in morda jim uspe že do takrat.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta