Tržnica in prometna ureditev razdvajata Ptuj

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
08.11.2018 21:10

Obnova tržnice da, a z nekaj pomisleki. Podobna so razmišljanja ptujskih kandidatov za župane o zapori starega mestnega jedra

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujsko gledališče tokrat v političnih barvah z veliko podporniki županskim kandidatom.
Andrej Petelinsek

V Mestnem gledališču Ptuj je bilo Večerovo soočenje devetih županskih kandidatov, ki so prepričani, da so prav oni tisti, ki jim gre zaupati prihodnje štiriletno vodenje ptujske mestne občine. O svojih preteklih dejanjih in odločitvah in seveda o tem, kako se bodo spopadli z izzivi ptujske prihodnosti, so spregovorili Janez Rožmarin, NSi, Igor Majnik, Lista Ptuj je naš, Nuška Gajšek, SD, Štefan Čelan, Lista dr. Štefana Čelana, Robert Križanič, Stranka mladih-Zeleni Evrope, Gorazd Orešek, Lista ZA Ptuj, Rajko Fajt, SDS, Dejan Dokl, SMC, in Andrej Čuš, Lista Andreja Čuša. Prav slednji stavi na ekipo mladih, a izkušenih političnih sopotnikov, ki bodo Ptuj po dolgih letih stagniranja oživili. "Stavimo na sodelovanje," odgovarja na vprašanje, kako naprej, Hojke Berlič, Večerove novinarke in voditeljice soočenja.

Tržnica kot začetek obnove starega mestnega jedra

Da je obnova mestne tržnice začetek obnove starega mestnega jedra z urejanjem dravskega nabrežja, je prepričan Gorazd Orešek, ki napoveduje, da bo ta tudi po obnovi opravljala svojo prvotno vlogo tržnice. Drugače meni Štefan Čelan, ki bo, če se bo v mestno hišo vrnil kot ponovno izvoljeni župan, najprej preveril finančno plat projekta in vztrajal pri izgradnji podzemne parkirne hiše. Da je tržnico zdaj treba obnoviti, je prepričana Nuška Gajšek, ki prihodnost Ptuja vidi v postavitvi arheološkega razstavišča in skrbi za infrastrukturni razvoj mesta z okolico.

Še vedno cestna gradnja

Da bo potrebna obnova odnosov med Ptujčani, meni Igor Majnik, ki je prepričan, da "so zame odprta vsa vrata, tudi na državni ravni". Dejan Dokl pa, da je nekdaj uspešno sodelovanje pri vodenju doma upokojencev zagotovilo, da bo znal kot župan uspešno voditi tudi občino. Janez Rožmarin napoveduje obnovo turniškega grajskega kompleksa, z razvojem socialnega podjetništva. Rajko Fajt: "Slogan pridi v mesto moramo nadgraditi s kupujmo v mestu in v tej smeri tudi zastaviti razvoj." Da so s svojim delom bolj poznani na tujem kot doma, ugotavlja Robert Križanič, ki vodi zavod Povod, in še dodaja, da mestna oblast ni pokazala zanimanja za sodelovanje z njimi. In če ptujska tržnica, ureditev prometa v mestnem središču, delovanje zavoda za turizem razdvajajo kandidate za župana, so ti enotni v prepričanju, da je edina prava rešitev za umiritev tranzitnega prometa, ki se proti Ptuju vije z vzhodnega konca, gradnja južne ptujske obvoznice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta