Upokojenci s smelimi načrti

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
10.11.2018 06:02

Vodenje Društva upokojencev Leskovec - Stari Log je nedavno prevzela Alenka Narobe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Člani društva na Veliki planini
Arhiv DU Leskovec - Stari Log

Društvo upokojencev Leskovec - Stari Log ima novo vodstvo. Pred kratkim je vodenje društva prevzela Alenka Narobe, ki je zamenjala Alojza Gačnika. Ta je na predsedniškem mestu vztrajal vse od ustanovitve društva leta 2003, zdaj pa se odločil za odstop in dal možnost mlajši generaciji. V zadnjih letih so v društvu največ pozornosti namenjali druženju članov na piknikih z družabnimi igrami, organizaciji izletov, novoletnim srečanjem, obdaritvi starejših in ročnodelskemu krožku. Poleg tega vsako leto pripravijo razstavo v domačem kraju ali z izbranimi izdelki in umetninami sodelujejo na občinski razstavi v Slovenski Bistrici.

Delo s starejšimi jo je navdušilo

Alenka Narobe, ki se je na Leskovec pred skoraj 13 leti preselila iz Ljubljane, je tudi podpredsednica Turističnega društva Ajda in članica UO Društva invalidov Črešnjevec. Še nedavno je v Centru za starejše Metulj v Slovenski Bistrici delala kot pomožna koordinatorica. Delo s starejšimi jo je navdušilo, spoznala je, da ni konec življenja, ko se upokojiš. Videla je, kaj vse lahko počnejo skupaj, in nekaj takega želi tudi za njihove upokojence.

Imeli bodo športno sekcijo

"Naše prvo srečanje bo na predsilvestrski zabavi. Pripravljamo bogat program, manjkalo ne bo niti plesa. Dogovarjamo se tudi za pridobitev lastnih prostorov. Zatem bomo prostore obnovili in opremili za potrebe delovanja društva. Z novim letom bomo našim članom omogočili telovadbo, saj menim, da je gibanje v vsakem življenjskem obdobju zelo pomembno. Ustanovili bomo športno sekcijo, skratka vse z namenom druženja in telesne aktivnosti," o načrtih društva pravi Alenka Narobe. Povezovali se bodo z drugimi društvi v kraju, saj kot meni vršilka dolžnosti predsednika DU Leskovec - Stari Log, sta v sodelovanju največja moč in verjetnost uspeha.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta