V Dupleku začeli gradnjo športne dvorane

Mihela Kaloh Mihela Kaloh
29.10.2018 13:07

V novi dvorani bodo trije vadbeni prostori in fitnes, občani bodo pridobili tudi prostor za prireditve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan Dupleka Mitja Horvat (desno) in predsednik upravnega odbora podjetja Lesnina MG oprema Boštjan Mencinger sta simbolično začela gradnjo.
Mihela Kaloh

V Dupleku so prejšnjo sredo s položitvijo temeljnega kamna pričeli gradnjo večnamenske športne dvorane ob osnovni šoli v Spodnjem Dupleku. Rokave sta zavihala župan občine Mitja Horvat in predstavnik izvajalcev, predsednik upravnega odbora podjetja Lesnina MG oprema iz Ljubljana, Boštjan Mencinger, in na slavnostnem dogodku poprijela za delovno orodje. Dogodek so s kulturnim programom popestrili učenci OŠ Duplek. Učenki Lia Horvat Zupančič in Ajda Rojko pa sta v temeljni kamen vstavili tudi časovno kapsulo, v kateri sta prihodnjim generacijam s spisom o šoli in šolanju poslali utrinek iz današnjega časa.

2-milijona evrov je vrednost investicije

Čeprav bo dvorana namenjena vsem športnim in kulturnim prireditvam v občini, bo v prvi vrsti namenjena šoli. Ravnatelj Đano Novak je dejal, da je investicija za šolo in njihove učence izjemnega pomena: "V zadnjih letih beležimo močno povečan vpis otrok. Število učencev je s 300 naraslo na 430 in stara telovadnica z enim vadbenim prostorom nikakor ni več zadostovala našim potrebam." Zato že nestrpno pričakujejo novo, ki bo imela tri vadbene prostore in fitnes, hkrati pa bodo ne le šolarji, temveč tudi drugi občani pridobili prostor za izvajanje prireditev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta