V Hočah bodo gradili vrtec

ŠTR
01.09.2019 04:59

Več milijonov evrov vredna gradnja hoškega vrtca naj bi bila končana do prihodnjega poletja. Otroci bodo začasno v vrtec hodili še v bohovski gasilski dom ter v staro in novo šolsko telovadnico v Hočah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroci v Hočah bodo prihodnje poletje dočakali novozgrajeni vrtec. 
Gregor Grosman

V Hočah bodo pričeli graditi nov vrtec. Alojz Velički, ravnatelj OŠ Dušana Flisa Hoče, kamor spada tudi vrtec v Hočah, pojasnjuje, da je gradnja hoškega vrtca nujno potrebna, saj je trenutni vrtec dotrajan in v več vidikih neustrezen za izvajanje vzgojno-varstvenih programov, prav tako se s priseljevanjem v občino Hoče - Slivnica povečujejo potrebe po številu mest v vrtcu. Predviden pričetek gradbenih del je v septembru, zaključek gradnje junija prihodnje leto.
Novi vrtec bo postavljen na lokaciji sedanjega vrtca, zato prosijo za strpnost, saj bodo v času gradnje, v šolskem letu 2019/2020, otroci nameščeni v nadomestnih/začasnih prostorih in lokacijah - skupina Medvedki in Čebelice v novozgrajenem Gasilskem domu v Bohovi, skupine Zajčki, Srne, Muce in Pikapolonice v (stari) telovadnici OŠ Dušana Flisa v Hočah, kjer bo novi vhod na koncu stavbe s strani parkirišča. V prvem nadstropju večnamenske športne dvorane v Hočah bo skupina Veveričke, medtem ko vrtčevske skupine Polžki, Žabice in Račke ostanejo na obstoječi lokaciji, v zdajšnjem "novem" delu vrtca Hoče.
Skupine so razporejene na nove lokacije glede na starost otrok, na potek dejavnosti, dnevni red in osnovne potrebe otrok v posamezni skupini. Informacijo, v katero skupino bo vključen posamezni otrok, so starši prejeli po pošti. Na novih lokacijah se je začel vrtčevski program izvajati ta ponedeljek, 26. avgusta. Uvajanje novincev pa 28., 29. in 30. avgusta od 9.30 do 11. ure v posameznih skupinah. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta