V Hočah kmalu nova trgovina Jager, nato še logistični center

Damijan Toplak Damijan Toplak
27.11.2021 04:00

Podjetje Jagros (trgovine Jager) v Hočah, na zemljišču nekdanjega IGM Stavbarja, pospešeno gradi svojo novo trgovino in logistični center, iz katerega naj bi po novem oskrbovali celotno Slovenijo. V tej prodajalni, ki naj bi jo odprli že do prihodnjega poletja, naj bi zaposlitev (vključno z restavracijo) dobilo okrog 30 ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Najprej trgovina, hkrati se pripravljajo na novi logistični center. Foto: Damijan Toplak

Damijan Toplak

Še približno 100 ljudi pa bo nekoliko kasneje, do konca leta 2023, ko naj bi končali gradnjo logističnega centra, na tej lokaciji zaposlenih kot skladiščniki in vozniki tovornjakov ter v drugih podpornih službah.

"Projekt v Hočah je razdeljen v dve fazi. Sedaj poteka gradnja prodajalne, vzporedno pa pripravljamo projekte za izgradnjo logističnega centra, ki ga bomo pričeli graditi v drugi polovici prihodnjega leta. Naše novo osrednje skladišče bo obsegalo približno 20 tisoč kvadratnih metrov pokritih površin za visoko regalno skladišče, hladilnic in zamrzovalnic ter upravni del. Enako veliko bo zunanje skladišče za gradbene in metalurške materiale. V sklopu skladišča bo tudi ločena proizvodno dodelavna enota železokrivnice," načrte pojasni Boštjan Jager, eden od direktorjev podjetja Jagros.

Podjetje Jagros s sedežem v Rogaški Slatini trenutno posluje na 42 lokacijah. Letos so odprli novo enoto v Mozirju. Od stečajnega upravitelja podjetja Kocet v stečaju pa so kupili tudi objekt supermarketa Tuš Lendava, ki ga bodo prevzeli 4. januarja 2022, še pove Jager in doda, da je v pripravi tudi gradnja trgovskih objektov v Podčetrtku in Kamniku, prav tako pa veliko vlagajo v prenovo obstoječih prodajnih lokacij. Kakšnih težav pri nabavah ali višjih stroškov energentov nimajo. "Višji stroški energentov še niso imeli bistvenega vpliva na poslovanje v letošnjem letu, se bo pa to odrazilo v prihodnjem," meni Jager in dodaja, da imajo sicer dovolj zalog blaga, zaradi česar so po njegovem mnenju tudi cenovno konkurenčni.

V Hočah bodo gradili tudi osrednji logistični center podjetja Jagros. Foto: Damijan Toplak

Damijan Toplak

"Trenutno je pri nas zaposlenih 860 sodelavcev, ekipa se zaradi povečanega obsega poslovanja vseskozi povečuje. Letos se nam je pridružilo veliko mladih, izobraženih sodelavcev, ki so pri nas dobili prvo zaposlitev, in upamo, da se bodo razvijali skupaj z nami. Še imamo nekaj odprtih delovnih mest v prodaji, nabavi, logistiki, strežbi delikatese in mesa ter pri svetovanju pri prodaji tehnike in gradbenih materialov. Poslujemo dobro, načrtujemo več kot 10-odstotno rast," našteva Jager. Lani je skupina Jagros dosegla blizu 170 milijonov evrov prihodkov in 12,2 milijona evrov čistega dobička.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta