V le štirih dneh zbrali dovolj denarja za hiško Ptujčanke z invalidnim sinom

Hojka Berlič Hojka Berlič
04.11.2020 14:30

Ljudje so se množično odzvali na prošnjo za pomoč mame samohranilke Vanje Ropič in njenega invalidnega sina Vida, o razmerah smo danes pisali v Večeru. V rekordnem času so zbrali več, kot potrebujeta, da bosta lahko obdržala svojo hiško.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vanja Ropič in Vid sta presrečna. Obdržala bosta lahko dom. 
Hojka Berlič

Akcija zbiranja denarja za Ptujčanko Vanjo Ropič in njenega invalidnega sina, ki jima je grozilo, da bosta ostala brez strehe nad glavo, je končana, preden se je sploh v celoti začela. Akciji, ki se je sicer začela z objavami na socialnih omrežjih in v medijih v petek, smo se z današnjo objavo pridružili tudi pri časniku Večer. V štirih dneh in pol so ljudje zbrali dovolj denarja, tako da bo lahko Ropičeva od banke za 36.700 evrov nazaj odkupila hiško, ki je pristala na dražbi, ker ni več zmogla odplačevati posojila.  "To je neverjetno. Takšnega odziva nisem pričakovala niti v sanjah. Malo sem upala, da bi se do božiča lahko nabralo, ampak kaj takega pa ne. Zjutraj me je nepričakovano poklicala gospa iz Društva prijateljev mladine Maribor in mi sporočila, da je zbranih že nekaj čez 40 tisoč evrov," nam je današnje presenetljivo dogajanje opisala Ropičeva, ki pravi, da je vedno verjela v ljudi, četudi ji je marsikdo že očital, da je naivna.

Točnega zneska zbranega denarja Ropičeva sicer še ne pozna, je pa, kot pravi, bilo že v začetku dogovorjeno, da bo ves denar, ki ga bodo zbrali, namenjen Vidu. "Že na začetku so me pri DPM Maribor vprašali, kaj bomo z denarjem, če bo zbranega več. Seveda ga bom namenila za njegove terapije, pa tudi kopalnico bi bilo treba prilagoditi, saj sedaj vanjo ne morem zapeljati Vida na invalidskem vozičku," pojasnjuje Ropičeva. Hkrati, pravi, pa upa, da morda prav ta nenavadno uspešna akcija komu spodbuda, da tudi, ko si na dnu, ni treba obupati in da lahko prosiš za pomoč. "Priznati pa moram tudi, da sem zelo presenečena, da sem v teh, sicer le štirih dneh, dobila ogromno sporočil, komentarjev. In čeprav sem pričakovala med njimi tudi negativne, nisem zasledila niti enega. Gre. Če hočemo, gre," pravi optimistično Ropičeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta