V Lovrencu Božiček tokrat prek spleta

Mateja Bečan
20.12.2020 03:30
Lovrenške otroke bo Božiček nagovoril 23. decembra ob 18. uri prek BK TV in občinske facebook strani.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Božično-novoletna okrasitev v Lovrencu na Pohorju
Anžej Bečan

V prvem letošnjem adventnem tednu so se Lovrenčani razveselili težko pričakovanega prižiga lučk, ki so praznično razsvetlile lovrenško kotlino. Večina tradicionalnih decembrskih prireditev, dogodkov in druženj v organizaciji domačih kulturnih društev in organizacij pa je zaradi aktualnih zdravstvenih razmer odpovedana.

Miklavževa darila za lovrenške otroke
TD Lovrenc na Pohorju

Miklavževa darila sredi trga

Da pa Lovrenčani ne bi bili prikrajšani za vsaj nekaj prazničnega vzdušja, so se organizatorji znašli drugače. Vsako leto v začetku decembra je v organizaciji vokalne skupine Ars potekal Gretkin večer, ko so se nastopajoči in poslušalci spomnili vseh preminulih, zlasti Gretke Jeseničnik, dolgoletne vestne in srčne oskrbnice cerkvice svete Radegunde, kjer bi letos potekal že šesti spominski večer. Prireditev v ustaljeni obliki je odpadla, nadomestilo pa jo je prijetno presenečenje. Tokrat je pobudo prevzelo domače turistično društvo in kot nadomestilo Gretkinega večera posnelo kratko voščilo. V posnetku, ki je bil predvajan na facebook strani društva, so poleg izbranih besed Katice Vezjak zbrani glasbeni utrinki z Gretkinih večerov iz preteklih let, gledalce je nagovoril župan Marko Rakovnik, oglasil se je tudi prvi izmed treh dobrih decembrskih mož, sveti Miklavž. Sporočilnost tega kratkega prispevka je simbolično naznanila začetek adventnega časa v kraju. Na Miklavžev večer 5. decembra so bili prijetno presenečeni najmlajši. Tokrat Miklavž z vražjim spremstvom ni obiskal otrok na domovih, deležni pa so bili njegovih darov, ki jih je za vse pridne darežljivo pustil na mizicah sredi trga. Tudi ta dogodek je pripravilo turistično društvo.

Učenci pripravili filmček

Še v začetku novembra so bili člani odbora za prireditve Občine Lovrenc na Pohorju postavljeni pred velik izziv. Poiskati alternativo osrednjemu dogodku, v katerega so bili pretekla leta združeni božični sejem, lutkovna predstava, prihod Božička ter druženje krajanov ob toplem čaju in kuhanem vinu. Naposled so se domislili in sklenili, da bo letos Božiček ostal na mrzlem severu Finske, lovrenške otroke pa nagovoril na televiziji BK TV in občinski facebook strani 23. decembra ob 18. uri. Medtem bodo Božičkovi pomočniki škratje skrivoma prinesli darila na domove otrok.

Dan pred virtualnim srečanjem z Božičkom bo potekala tudi šolska prireditev. Letos brez novoletnega bazarja, slavnostne prireditve in druženja, so pa učenci skupaj z učitelji in vzgojitelji pripravili filmček dobrih misli in voščil, ki bo predvajan 22. decembra ob 18. uri prav tako na televiziji BK TV. Po ogledu praznične prireditve z naslovom Družinska sreča pa so vsi učenci in starši vabljeni, da s prižgano svečko pridejo na balkone in dvorišča ter počakajo na presenečenje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta