V lovrenški šoli "rapali"

Mateja Bečan
17.06.2023 05:30

Učenci z mentorji predstavili nekaj dejavnosti, ki so se odvijale v okviru razširjenega programa

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gremo mi po svoje ...
Anžej Bečan

Večina slovenskih osnovnih šol v juniju pripravi prireditev ob zaključku šolskega leta. Med njimi je tudi lovrenška, ki vsako leto skrbno organizira ta dan. Letošnja prireditev je bila po vsebini in izvedbi nekaj posebnega, saj so učenci skupaj z mentorji predstavili nekaj dejavnosti, ki so se odvijale v okviru razširjenega programa (RAP-a).

V Lovrencu radi pojejo.
Anžej Bečan

Osnovna šola Lovrenc je namreč že peto leto vključena v poskus razširjenega programa. Po mnenju ravnateljice Marije Osvald Novak vključitev v poskus omogoča več fleksibilnosti in odprtosti pri ponudbi dodatnih vsebin, pri tem pa se upoštevajo predvsem potrebe in interesi učencev. Kot se je izkazalo v tem šolskem letu, so bili med bolj obiskanimi športne aktivnosti in učenje tujih jezikov.

Ringaraja lutkalnica
Anžej Bečan

Prireditev s posrečenim imenom Rapamo 2023 se je odvila minulo sredo popoldne. Uvodoma so devetošolci predstavili vsebino svojih nagrajenih raziskovalnih nalog na regijskem pa tudi državnem nivoju. Sledili sta dve lutkovni predstavi v izvedbi mlajših učencev, osrednji del s kulturnim programom pa je potekal v večnamenski športni dvorani. Med obiskovalci prireditve je bilo največ staršev, katerim je dogodek prvenstveno tudi namenjen, saj se na zabaven in sproščen način seznanijo z delčkom znanj in veščin, ki so jih v okviru razširjenega programa to šolsko leto usvojili učenci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta