V Miklavž se po dveh letih vrača komedija

ŠTR
10.12.2022 03:50

KUD Zvonke Antoličič iz Miklavža na Dravskem polju visoko obletnico delovanja društva zaznamuje z obuditvijo komedij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizor z vaje za predstavo
Arhiv KUD

Vmes so bili vzponi in padci, ampak še vedno smo se pobrali in nadaljevali svoje delo, pravijo v KUD Zvonke Antoličič, ki ga vodi Peter Rodeš. Nazadnje jih je zelo prizadela koronakriza, ki je precej zdesetkala njihove vrste: "Ampak mi se ne damo. Spet smo tu. Še vedno živi in predvsem zdravi in pripravljeni na nadaljnje delo."

Po več kot dveh letih prisilnega premora spet zaganjajo svojo produkcijo in obnavljajo abonma Komedija, ki je bil pred tem v Miklavžu uveljavljen več kot 15 let. Danes, ob 18. uri, postavljajo na oder novi projekt Mišo frajer, Janko hajer, ki so ga zasnovali na istoimenski noveli Ferija Lainščka.

Lucija Stepančič je v reviji Sodobnost o tem delu zapisala: "Mišo Kovač, car in legenda, pevec, ki je prodal 15 milijonov vinilnih plošč, je leta 1971 zaslovel s pesmijo Proplakat će zora, zapustil ženo, se zaljubil v Anito Baturino, ki je ravno postala najstniška mis Jugoslavije, in si pustil rasti brke, ki si jih ni potem nikoli več obril. Znano je tudi, da so se njegovi znameniti brki na široko razrasli po Balkanu, saj so ga mnogi posnemali." Mišo Kovač je glasbeno sceno nedvomno obvladal, ni pa vedel, da ima v Velenju, takratnem Titovem Velenju, dvojnika, in to rudarja. Prvoosebni pripovedovalec Janko je nosil brke že veliko pred njim. Je tudi kakih deset centimetrov višji in ima lepši nos. Poleg tega je že poročen in do vratu v svoji knapovski usodi. (Ne)zvezdniška biografija je zanimiva prav zato, ker jo pripoveduje človek iz sence.

Predstavo, s katero torej ponovno zaganjajo svojo dejavnost, bodo izvedli člani KUD-a. Po besedah predsednika Rodeša načrtujejo letoš še božično-novoletni koncert, jubilejno, 70. leto KUD Zvonke Antoličič pa bodo s slovesnostjo zaključili v začetku prihodnjega leta, še napovedujejo in vabijo na njihove dogodke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta