V Miklavžu prve vselitve že te dni

22.08.2021 05:00
Medtem ko se bodo v prihodnjih dneh in tednih vselili stanovalci 28 enodružinskih hiš v naselju Zelena terasa, je v naselju Borov gozd na voljo še nekaj parcel. Čakajo na gradbeno dovoljenje za krožišče v ulici Na Dobravi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naselje 28 enodružinskih hiš v naselju Zelena terasa v Miklavžu bo kmalu dokončano in vseljeno.
Damijan Toplak

Te dni bo s fino asfaltno prevleko končana gradnja približno 150 metrov povezovalne ceste med miklavško trgovino Spar in ulico Na Dobravi. Zgrajene in asfaltirane ter z ulično razsvetljavo opremljene bodo tudi vse ceste v tamkajšnjih novih naseljih Zelena terasa in Borov gozd, zapleta se le na mariborski upravni enoti zaradi dolgotrajnega postopka pridobivanja gradbenega dovoljenja za krožišče Na Dobravi, zato bo del ceste še nekaj časa nedokončan in brez asfaltne prevleke, a investitorji upajo, da bo kmalu tudi ta končan.

Gradnja hiš v miklavškem naselju Zelena terasa se bliža koncu.
Damijan Toplak

Nov projekt v Radvanju

Kot je povedal Emil Zorenč iz podjetja Agez, ki je investitor naselja Borov gozd, bodo investicijo v gradnjo asfaltne ceste, ki bo imela na obeh straneh pločnik za pešce in kolesarsko stezo, financirali s podjetjem GMG Peter Žula, ki bo že konec avgusta in v začetku septembra začelo predajati ključe stanovalcem 28 enodružinskih hiš v naselju Zelena terasa. Ta stanovanja velikosti 125 ali 155 kvadratnih metrov in na parcelah 500 do 600 kvadratnih metrov so bila prodana že pred začetkom gradnje, investitor jih bo večinoma tudi opremil, nekaj pohištva pa že vgrajujejo stanovalci sami, je dejal Jure Žula iz podjetja GMG Peter Žula. Dodal je, da že pripravljajo tudi projekt stanovanjske gradnje v Rožnodolski ulici v Radvanju pod Mariborskim Pohorjem.

Nove hiše poimenovali lego kocke

Miklavžani so hiše v naselju Zelena terasa poimenovali lego kocke, glede na njihovo zunanjo podobo, investitorji pa so prepričani, da bo to, ko bo naselje z zelenicami in vso infrastrukturo dobilo končno podobo, prijeten kraj za bivanje. O tem je prepričan tudi Emil Zorenč iz podjetja Agez, ki je lastnik tudi 20 parcel v sosednjem naselju Borov gozd. Osem teh je že prodanih, za deset še iščejo kupce, prav tako za parceli, kjer je predvidena gradnja dveh stanovanjskih vila blokov s po osmimi do desetimi stanovanji.

Po Zorenčevih besedah je interes za te parcele prav tako velik, saj so komunalno opremljene, blizu je trgovina, v neposredni bližini bo prenovljena miklavška tržnica z amfiteatrom, zelenim parkom in fitnesom na prostem, največja privlačnost pa je le slab kilometer oddaljenosti od priključka na avtocesto. "Cena kvadratnega metra zemljišča je zaradi naraščajočih stroškov in že vključenega in plačanega komunalnega prispevka zdaj nekoliko višja in znaša 140 evrov z DDV na kvadratni meter. V ceni je upoštevano, da je na parceli vsa infrastruktura (voda, elektrika, kanalizacija, optični priključek). Zemljišča so velika od slabih 400 do skoraj 600 kvadratnih metrov," pojasni Zorenč.

Gradnja povezovalne ceste med krožiščem ob trgovini Spar in ulico Na Dobravi naj bi bila končana že ta teden, ceste Na Dobravi pa takoj, ko pridobijo gradbeno dovoljenje.
Damijan Toplak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta