V Murecku zaključili plavalni krst

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
04.09.2022 05:25

Otroci iz Slovenskih goric v treh izmenah na športnem taboru v avstrijskem Murecku in okolici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tretja izmena s harmonikarjema
Gorazd Voglar

Mi gremo pa v Mureck, se plavatʹ naučitʹ …" so bili odločni udeleženci vseh treh izmen športnega tabora, ki ga pripravljajo člani Športnega društva Majstri Lenart. Tabor že več let poteka v neposredni bližini kopališča v Murecku v Avstriji, kjer se otroci z veseljem preizkušajo v skokih v vodo in plavanju, ne manjka niti tobogan.

Petdnevni tabor udeležencem ponudi veliko več. "Prvi dan je namenjen temu, da se otroci spoznajo. Naslednje dni smo dejavnosti prilagajali vremenu - obiskali smo bližnji živalski vrt, muzej, se peljali z brodom preko Mure, se povzpeli na Murturm, na bližnjem igrišču igrali odbojko, v bližini so igrala, plavali smo v kopališču v Murecku in obiskali sosednje kopališče z vodno drčo, se razgibavali ob glasbi in se malo učili tuje jezike, igrali različne igre - interaktivne in družabne. Ni manjkalo plesa ob živi glasbi, za katero so letos poskrbeli v vseh treh izmenah odličen kitarist Denis Čuček iz Lenarta, v zadnji pa dva učenca Siniše Čeha, Luka Pučko z diatonično harmoniko in Nika Hojnik s klavirsko harmoniko, da smo imeli priložnost spoznati kar tri različna glasbila. V vseh treh izmenah sta z zabavnim likovnim ustvarjanjem navdušila Romeo Štrakl in Barbara Borlovan iz likovne šole in galerije ArtRoBa iz Svete Trojice," je povedal Gorazd Voglar, idejni vodja tabora.

Likovno ustvarjanje z ArtRoBa galerijo
Gorazd Voglar

Tabor so obiskali tudi športniki - kolesarji Vito Kraner, Niko Čuček in Sašo Kogler, ki so predstavili kolesarske dirke, treninge in vsakdan športnika. Tradicija tabora pa so že vsa leta palačinke - spekli so jih več kot sto, in seveda vsa ostala domača hrana, ki jo je za vse otroke letos pripravljala marljiva kuharica. Tabor zaključijo z zabavnim plavalnim krstom in nagradami. Med tednom se ocenjuje urejenost sob.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta