V ptujski bolnišnici pričakujejo ministra Šabedra

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
09.09.2019 17:17

Delovni sestanek z ministrom za zdravje bodo zastavili v luči regijske vloge bolnišnice. Prepočasi z investicijami, zatika se pri denarju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splošna bolnišnica Ptuj
Slavica PIČERKO PEKLAR

Konec septembra ali v začetku oktobra bo minister za zdravje Aleš Šabeder obiskal ptujsko bolnišnico. O napovedanem obisku Bojan Pahor, predsednik sveta Splošne bolnišnice Ptuj (SBP): "Po naših pozivih in zadnjem dogovoru bo minister obiskal bolnišnico, kar bomo povezali s predstavitvijo ne samo naših, bolnišničnih težav, pač pa smo srečanje zastavili širše in se bomo v drugem delu sestali z županjo in vodstvom zdravstvenega doma, saj želimo, da ima delovno srečanje širši kontekst in da spregovorimo o pomembni vlogi bolnišnice v spodnjem Podravju."

Prepočasi z investicijami

​Člani sveta zavoda SBP, ki so se konec preteklega tedna sestali na prvi jesenski seji, so sicer največ časa namenili poslovanju bolnišnice in z veseljem ugotavljali, da ta posluje pozitivno, tak rezultat pa pričakujejo tudi konec leta.

Splošna bolnišnica Ptuj
Slavica PIČERKO PEKLAR
Splošna bolnišnica Ptuj
Slavica PIČERKO PEKLAR
V ptujski bolnišnici še čakajo na začetek gradnje urgentnega centra.
Slavica PIČERKO PEKLAR

​Urgenca in kadri večno vprašanje

Kot že leta so člani sveta zavoda tokrat spet kar nekaj časa namenili pripravam na izgradnjo urgentnega centra. Na Portalu javnih naročil je bolnišnica pred mesecem objavila javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije in projektantski nadzor. "Odzvala sta se dva projektanta, izbire še nimamo. Merilo za izbor izvajalca bo na podlagi izpolnjevanja razpisanih pogojev ekonomsko najugodnejša ponudba. Z izbranim izvajalcem bomo podpisali pogodbo za pripravo potrebne dokumentacije, ki jo mora ta pripraviti v treh mesecih, kar pomeni, da bi do konca leta imeli pripravljeno vso projektno dokumentacijo, projekt pa mora potem potrditi še ministrstva za zdravje," razlaga Užmahova, ki verjame, da bi se tako gradnja ptujskega urgentnega centra prihodnje leto, po vseh zapletih, vendarle lahko začela.

Aleksander Voda, Anica Užmah in Teodor Pevec, vodstvo SBP
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta