V središču Slovenske Bistrice od odslej prodajalna kruha namesto oblačil

Natalija Sinkovič
21.10.2023 04:25

Prejšnji četrtek je že navsezgodaj zjutraj odprla vrata nova pekarna. Lidija Zafošnik Ajd je svojo trgovino z oblačili – nazadnje se je imenovala Rozika – pred kratkim zaprla in pripravila vse za novo vsebino – Pekarnico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pekarnica 
Natalija Sinkovič

Lidija Zafošnik Ajd je študirala filozofijo in zgodovino in je tudi poučevala, a je službo raje poiskala v prodaji. Nekaj časa je delala v različnih trgovinah, nato je odprla svojo, na Partizanski, v kateri je do nedavnega prodajala različne tekstilne izdelke. Tako je marsikdo presenečeno ugotovil, da lahko v teh prostorih odslej kupi kruh in druge pekovske izdelke.

Lidija Zafošnik Ajd ima novo ponudbo.

"Trgovina je na takšni lokaciji, da sem, ko sem odpirala trgovino s tekstilom, že razmišljala, da bi lahko prodajala kruh in pekovske izdelke. Tudi sama sem ugotavljala, da nimam kam iti po malico, po manjši prigrizek. V preteklosti je tukaj že bila prodajalna s kruhom in slaščicami," pripoveduje lastnica Pekarnice. V prodajalni bo vsak dan naprodaj dnevno sveži kruh pekarne Geršak, ki ima že 97-letno tradicijo peke kruha. "Prav zaradi dolgoletne tradicije in priznanj, ki so jih dobili za proizvode, sem se odločila, da bom ponujala njihov kruh. Določene izdelke, kot so rogljički, pice, bureki, žemljice, pa bom spekla sama v trgovini," še pove in doda: "Slaščice so za zdaj Mlinotestove, burek je Pečjakov." Izbor bo še razširila glede na povpraševanje, tudi z izdelki za ljudi, ki ne smejo uživati glutena, jajc, mleka …

Prvi dan je bil odziv nepričakovano dober. "Prišla je moja redna stranka in bila zelo razočarana, ker ni več tekstila, a po drugi strani vesela, da bo lahko od zdaj tukaj vsak dan kupovala kruh in slaščice," je dejala novopečena "pekarica". Lidijo imajo kupci zelo radi, saj jim zna kakršnekoli izdelke ponuditi in prodati na njim prijazen način, po ljudsko, pravi sama: "Ob prodajanju se odlično počutim - in to stranke čutijo, ko pridem domov, pa me čaka vrt in tudi v naravo se rada odpravim." Bi pa zelo rada našla tudi čas, da bi ponovno začela ustvarjati. Dnevno pečeni kruh bo po 17. uri cenejši za 20 odstotkov. Pekarnica bo odprta vsak dan, od ponedeljka do petka od 6.30 do 18. ure, v soboto od 7. do 17. ure in v nedeljo od 7. do 16. ure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta