V vseh dvanajstih šolah slovenskobistriške občine je letos 2520 učencev

Irena Brdnik
04.09.2022 04:20

V osem osnovnih šol s tremi podružnicami in eno osnovno šolo s posebnimi potrebami Minke Namestnik - Sonje - je v šolske klopi prvič sedlo 290 prvošolcev, kar je nekoliko več kot lani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
Irena Brdnik

Vseh osnovnošolcev je v tem šolskem letu 2520, je povedala Irena Jereb, vodja oddelka za družbene dejavnosti Občine Slovenska Bistrica. Otrokom, ki ne stanujejo v bližini šole, bo tudi letos omogočen dnevni prevoz, ki ga plača slovenskobistriška občina, za katero prevoze opravlja prevoznik Arriva. Te šolske prevoze vsako leto koristi okoli dva tisoč otrok.

Otrokom, predvsem prvošolcem, bodo tudi letos v prometu pomagali člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Slovenska Bistrica, skupaj s člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Slovenska Bistrica, Prostovoljnim gasilskim društvom (PGD) Slovenska Bistrica in člani Avto-moto društva Slovenska Bistrica. Na določenih prometnih točkah, predvsem pri prehodih za pešce, bodo prisotni prva dva dneva in ves naslednji šolski teden do 9. septembra. Osnovne šole so že zadnje dni avgusta pozvale starše, naj z otroki prehodijo šolske poti.

Čez počitnice je slovenskobistriška občina obnovila sanitarije v OŠ Črešnjevec, medtem ko o investicijah v prihajajočem šolskem letu za zdaj po besedah Jerebove še ni mogoče govoriti, ker je vse odvisno od nove sestave občinskega sveta in od novega proračuna. "Upamo, da bo to šolsko leto potekalo normalno, brez omejitev zaradi epidemije," je ob začetku šolskega leta dejala Irena Jereb. Občina bo tudi letos objavila razpis za pridobitev štipendij nadarjenim in uspešnim študentom, predvidoma konec septembra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta