Videm: Ob prazniku občine zastava iz 600 nageljnov

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
04.07.2021 04:00
Članice društva podeželskih žena in deklet iz Lancove vasi so naredile zastavo, ki je cvetela še dolgo po občinskem praznovanju občine Videm.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Članice društva podeželskih žena in deklet so naredile zastavo iz papirnatih nageljnov.
Arhiv društva

Slovenska zastava, ki je to leto krasila prizorišče osrednjega praznovanja občinskega praznika na Vidmu, je bila prav posebna in je vzbudila mnogo občudovanja med vsemi, ki so jo videli. Izdelale so jo članice društva podeželskih žena in deklet iz Lancove vasi, ki v svojem ročnodelskem krožku ustvarjajo vse mogoče lepe reči, povezane s tradicijo domačih krajev.

Najbolj vešče so ženske in dekleta, ki se, ko časi to omogočajo, srečujejo kar vsak teden, v kuharskih veščinah, tako so obiskovalci njihovih razstav v preteklosti že občudovali slastne potice in potičke z različnimi nadevi, vselej pa razveseljujejo tudi z rožami, ki jih izdelujejo iz krep papirja. To leto so kar 600 belih, rdečih in modrih nageljnov iz papirja zložile v slovensko zastavo, ki je merila poldrugi meter v dolžino in je bila široka 75 centimetrov.

"Odločitev, kaj narediti za dan občine Videm, ki praznuje v dneh slovenske osamosvojitve in v času, ko zorijo češnje, na vidovo, sploh ni bila težka. Da bomo naredili nageljne, je bila naša skupna odločitev in seveda smo zelo vseli in ponosni, ker nam je uspelo," pravita Zvonko in Verena Mikša, ki v skupini delujeta kot mentorja in tista, ki sta resnično vešča izdelovanja vsakršnih cvetov iz krep papirja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta