Videm: Od energetske obnove do urejanja plazov

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
17.03.2020 15:47

Pripravljajo se na energetsko sanacijo javnih zgradb in urejanje plazovitih območij, ki ogrožajo ljudi in njihovo premoženje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V občini Videm se pripravljajo na nove investicije.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Spodnje prostore občinske stavbe, kjer so bile nekdaj garaže, je Občina Videm preuredila v prostore, ki jih bo namenila za delovanje lokalne skupnosti. "V spodnjih prostorih naše občinske stavbe smo uredili dve pisarni, v eni bo občinska blagajna, drugo si bodo najverjetneje delili zavarovalni agent, vodja policijskega okoliša, poslanka v državnem zboru in še kdo, ki bo pokazal interes," pravi Branko Marinič, župan Vidma, ki dodaja, da bodo preuredili tudi spodnji klubski prostor, ki bo v prihodnje namenjen delovanju svetniških skupin in društev.
"Ker dela izvajamo sami, s sodelavci režijskega obrata, so stroški prenove minimalni, bomo pa morali v prihodnje poskrbeti za celovito obnovo celotne občinske stavbe. Ta je potrebna energetske obnove, to pa želimo izvesti še na nekaterih stavbah, ki so v lasti občine. "Pripravili smo projekt energetske sanacije za več javnih stavb, ki vključuje tudi dela na šoli v Leskovcu in Sela ter v Vrtcu Videm. Načrtujemo menjavo stavbnega pohištva, izolacijo fasad in menjavo načinov ogrevanja, ki je zdaj vezano na kurilno olje in plin, zato bi ju radi menjali s cenejšim energentom," napoveduje Marinič, ki dodaja, da iščejo možnost črpanja evropskih sredstev po ključu, ki bi jim prinesel vsaj 40 odstotkov evropskega denarja.

S plazovi se dajejo tudi v haloški občini Videm.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta