Vrtec Rače: Kmalu po dograditvi spet premalo prostora?

Barbara Bradač Barbara Bradač
23.05.2020 05:00

Po dveh mesecih je na igriščih vrtca v Račah ponovno slišati otroški vrvež. Otroci so se zelo razveselili svojih vrstnikov in vzgojiteljic. Skupaj se je v vrtec vrnilo 70 otrok od 185. Za nekatere je bil ponedeljek še prav poseben dan, saj sta se dve skupini iz bližnje šole preselili v dograjeni vrtčevski igralnici. A zanimanje za vpis v novem šolskem letu je tolikšno, da jih skrbi, ali bo dovolj prostora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dograjena igralnica z zunanjo teraso v vrtcu Rače.
Barbara Bradač

Dograjene so sicer tri igralnice s terasami, rekonstruirana in dograjena je kuhinja, zgrajene zunanje sanitarije. Tako se je v vrtcu sprostil večnamenski prostor, ki so ga že ob odprtju leta 2011 zaradi pomanjkanja prostora preuredili v igralnico. A lahko se zgodi, da bodo v vrtcu ponovno ob ta prostor, saj je interes za vpis v vrtec velik.
"Številka vpisanih se je pred našimi očmi kar zabliskala. Sprejmemo 43 novih otrok, vseh vlog in čakajočih na seznamu pa je 82. Vsi starši nato sicer ne podpišejo pogodbe, prednost imajo naši občani, nekateri septembra tudi še ne izpolnijo starostnega pogoja za sprejem v vrtec," razlaga Nina Brezner, pomočnica ravnatelja za področje vrtca. Kljub temu predvidevajo, da bodo septembra morali zavrniti čez 20 otrok.

Dograjena igralnica je bila ob našem obisku prazna, saj so se otroci ob sončnem vremenu igrali zunaj.
Barbara Bradač
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta