Vzgojiteljica iz okolice Ptuja je izdala slikanico o miški Mili, ki je šla iskat srečo

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
02.01.2022 04:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni arhiv
Osebni arhiv

Katja Herga je petindvajsetletna vzgojiteljica iz okolice Ptuja, ki je tik pred prazniki v samozaložbi izdala svojo prvo slikanico in obljubila, da ni zadnja. Katja o sebi pravi, da je čustvena duša, ustvarjalka, popotnica, ljubiteljica dobre hrane in dobre družbe. Piše pa že, odkar pomni. "Sprva so bili to verzi za voščila, nato pesmi, zgodbe, spisi in besedila za otroke, ki so bila namenjena zgolj službeni rabi v vrtcu," razloži Katja, ki je hvaležna bližnjim, da so jo spodbujali do te mere, da se je odločila narediti naslednji korak in dati svojim besedilom knjižno podobo. Od vsega na svetu so ji bile zmeraj najbolj všeč rime, sploh tiste za otroke, ki so nežne, ljubke in kanček nagajive, zato je tudi njena prva slikanica O miški, ki je šla iskat srečo zapisana v rimah.

Zgodba o miški Mili je avtobiografska, vanjo je Katja skrila sebe, ko je kot au pair pred dvema letoma več kot pet mesecev delala v Los Angelesu. "Tam sem bila čisto sama in prvič sem šla tako daleč. Čeprav sem tam spoznala čudovite ljudi, s katerimi smo v stiku še danes, moram priznati, da je moja sreča doma tukaj," pove in doda, da je tudi miška Mili imela velike sanje, želela je prepotovati svet. Slikanica O miški, ki je šla iskat srečo je namenjena otrokom od tretjega do sedmega leta starosti. Primerna je tudi za bralce začetnike.

Katja se je izdaje knjige lotila prvič, zato je posebej vesela, da je na poti do izdaje srečala ljudi, ki so bili pripravljeni prisluhniti njeni ideji in ji pomagati. Na srečo je na svoji poti preko prijateljice prišla do krasne ilustratorke Jasmine Skurjeni, prav tako iz okolice Ptuja, s katero sta se takoj ujeli. Za oblikovanje pa je poskrbel Lagu Design - Martin Lah. Od zapisa do izdaje je tako preteklo leto dni. Katja si želi pisati tudi v prihodnosti, napovedala je še več zgodb o miški Mili. V načrtu pa je tudi božična zgodba. "Hvaležna sem vsem, ki so knjigo kupili in s tem podprli mojo zgodbo," pravi Katja. Prostor za domišljijo je neomejen, in dokler življenje teče, tudi navdiha ne bi smelo zmanjkati, je prepričana avtorica miške Mili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta