Za nekatere ptujske hotelirje so turistični boni rešitev sezone

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
18.07.2020 06:15

Tujcev je malo, je pa v ptujskih hotelih in zasebnih sobah več domačih gostov. Pri uporabi zaščite pred koronavirusom so zelo disciplinirani

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lidija Šilak je navdušena nad možnostjo izrabe bonov.
Hojka Berlič

Nina Babšek je vodja Hotela Pomaranča, ki so ga na lokaciji s pogledom na ptujsko veduto na desnem bregu Drave odprli pred štirimi leti. V njem imajo dve enoposteljni sobi, osem dvoposteljnih in sobo za družine. Minula leta so prevladovali tranzitni gostje, približno polovica jih je prihajala preko rezervacij na spletni platformi Booking. Med tistimi, ki so ostajali več dni, so bili predvsem poslovneži ter gostje, ki se ukvarjajo s športi od golfa in tenisa do kolesarjenja.

Ker je hotel Mitra v urbanem središču, je Slovencem nekoliko manj zanimiv.
Sašo Bizjak
Ker je hotel Mitra v urbanem središču, je Slovencem manj zanimiv.
Sašo Bizjak

Mitra: 70-odstotni upad

V ptujskega hotelu Mitra sredi starega mestnega jedra imajo v 29 sobah na voljo 62 postelj. Minula leta so imeli kar 95 odstotkov tujih gostov. Letošnji izpad njegov lastnik in direktor Peter Vesenjak ocenjuje na kar 70 odstotkov. Zaradi krize je bil prisiljen odpustiti kar sedem od desetih zaposlenih. Delajo le trije, še bolj dejavno kot doslej je za delo poprijela družina sama. Očetu pomagajo študenta Peter in Jure ter soproga Martina.
Vesenjak o izrabi turističnih bonov: "Doslej smo imeli kakih 20 gostov, ki so prišli iz Primorske, Gorenjske in Ljubljane ter ostali dva ali tri dneve. Zanimanja za nastanitev z boni je torej kar nekaj, vendar sem prepričan, da ljudje raje izbirajo kraje ob morju ali v gorah in na podeželju, manj se odločajo za večdnevna bivanja v središčih mest."

Razstavišče mitraizma v hotelu je dodaten magnet.
Slavica Pičerko Peklar

Brez bonov bi šlo slabo

V Dravski ulici imata zakonca Lidija in Vlado Šilak 14 sob in apartmajev. Šilak: "Če ne bi bilo bonov, bi nam zagotovo šlo zelo slabo. Zasedenost je dobra in doslej smo unovčili bone v vrednosti pet tisočakov. Brez bonov bi najbrž bil celo vprašljiv naš obstoj. Kljub bonom je v primerjavi z lansko sezono v tem času za 30 odstotkov gostov manj. Prihajajo večinoma iz zahodnega dela Slovenije, predvsem Primorci."

V hotelu Primus je kar 90 odtstotkov gostov iz Slovenije.
Sašo Bizjak
Terme Ptuj 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta