Zakonca Plavec iz Jarenine že 65 let v zakonu

ŠTR
16.01.2022 04:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Elizabeta in Srečko Plavec

Osebni arhiv

Kje je že mrzli 26. december leta 1956, ko sta dahnila da Elizabeta - Lizika in Srečko Plavec iz Jarenine. Pričakovala sta namreč prvega otroka in otroci so se takrat morali roditi v zakonu. Pet mesecev kasneje se jima je rodila hči Vida. Tri leta kasneje hči Dragica in po nekaj več kot devetih letih še sin Marko. V srečni družini so leta hitro minevala, posebno ker sta znala življenje deliti in se ga veseliti, čeprav je bil Srečko veliko zdoma, Lizika pa je morala doma skrbeti za otroke in še za svoje starše, s katerimi so živeli.

Elizabeta in Srečko Plavec

Osebni arhiv

Čas pa je prinašal spremembe. Otroci so se počasi osamosvajali in si začeli ustvarjati svoje družine. Danes sta ponosna babica in deda šestim vnukom. To so njuni Blaž, Jure, Katja, Matevž, Matic in Tina. Veselita pa se že treh pravnukov in dveh pravnukinj, na katere sta še posebno ponosna. Rada rečeta, to so naši Vito, Juš, Maxim, Lia in Liza. Vrata doma v Vukovskem Dolu so za njune drage vedno odprta. Lizika rada kaj postreže, Srečko pa natoči kozarec vina, ki je dozorelo v domači kleti. Oba se bližata 90. letu, a se še vedno počutita dobro. Zanju skrbi Dragica, ki s svojo družino živi z njima.

Na štefanovo lanskega leta so se njuni najdražji ob jubileju zbrali na Kmetiji odprtih vrat Pavalec. Ob dobri hrani in kapljici so preživeli lep popoldan. Obujali so spomine, se smejali in si tudi zapeli, saj je Lizika vedno zelo rada prepevala. Prišli so tudi župan občine Pesnica Gregor Žmak in Dušan Janežič ter domači župnik Vili Brglez. Vsi so jima zaželeli vse dobro. "Naj Bog jima zdravje da, da življenje bi še dolgo, dolgo skupaj uživala. Ostanita zdrava, železnoporočenca, naj vaju veže ljubezen, ki ohranja vajino družino in vajin dom, v katerega vsi vajini zelo radi zahajajo. Zato še veliko srečnih in zdravih dni," je želje strnila in zapisala Vida Kurnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta