Zapleti s ptujsko urgenco

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
24.10.2018 17:59

Eno je zagotovo, začetek gradnje ptujske urgence se še kar odmika. Zdaj niti ne vedo, kaj vse bo gradnja vključevala, ve pa se, da manjkata vsaj 2 milijona evrov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vodstvo ptujske bolnišnice, druga z leve direktorica Anica Užmah,
Slavica Pičerko Peklar

Z gradnjo ptujskega urgentnega centra se še kar zapleta. Kot je pokazala razprava na današnji seji sveta zavoda pa ga ni, ki bi natančno vedel, kaj storiti, da bo do gradnje vendarle prišlo. Sestanek z ministrom za zdravje Samom Fakinom bi bil nujen, a vodstvo bolnišnice s takim predlogom kar ne uspe, zato bodo zdaj tudi člani sveta zavoda ministra pozvali, naj se vendarle odzove. Ob tem, da poznajo njegovo stališče, ki gradnji novih urgentnih centrov ni naklonjeno. Na zahtevo ministrstva je bolnišnica, po neuspelem prvem razpisu za izvajalca del, zdaj ministrstvu posredovala tri mogoče variante gradnje, o odgovora kar ni, dejstvo pa je, da zagotovljenih 3,2 milijona evrov ne bo dovolj in da za uresničitev projekta manjkata vsaj dva milijona evrov. "Ministrstvo je za ptujsko urgenco tipa C3, kar pomeni 700 kvadratnih metrov velik center, namenilo 2,5 milijonov, sami, s pomočjo lokalne skupnosti in v humanitarni akciji zbranimi sredstvi zagotavljamo še skoraj milijon evrov, a predlagane variante projekta se gibljejo med 5,3 in 5,5 milijona evrov," razlaga Anica Užmah, direktorica Splošne bolnišnice Ptuj in dodaja, da ima sicer zagotovilo ministrstva, da bo to denar namenjen letošnji gradnji preneslo v naslednje leto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta