Združeni za šport na ptujskem športnem vikendu

Hojka Berlič Hojka Berlič
04.09.2019 19:37

Več kot 40 športnih in spremljevalnih aktivnosti ter številne novosti. Prvič se pridružuje še sejem prostega časa z okoli 30 ponudniki

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Ptujskem športnem vikendu se najde za vsakogar nekaj.
Uros Gramc

Vse do nedelje si lahko na Mestnem stadionu Ptuj pa tudi na številnih drugih prizoriščih na Ptuju in v okolici vsi, od najmlajših do najstarejših, ogledajo številna športna tekmovanja, vadbe in predstavite in se teh tudi udeležijo. "Bistvo Ptujskega športnega vikenda je, da zajamemo res celotno populacijo. Cilj pa je seveda pokazati, kaj vse se na Ptuju dogaja, katere so tiste športne panoge, med katerimi lahko ljudje izbirajo," o dogajanju, ki se začne že danes, pravi Sandi Mertelj, direktor Zavoda za šport Ptuj, ki dogodek organizira skupaj s Športno zvezo Mestne občine Ptuj.

Na Ptujskem športnem vikendu se najde za vsakogar nekaj.
Uros Gramc

Dobrodošlo sodelovanje

Ena večjih novosti ob jubilejni, 25. izdaji Ptujskega športnega vikenda je sodelovanje s Centrom interesnih dejavnosti Ptuj (CID) in njihovim prav tako že tradicionalnim septembrskim projektom, sejmom prostega časa, od katerega po besedah Mertlja nedvomno pričakujejo neko dodatno energijo. Tako se bodo namreč na enem mestu predstavila res številna društva in klubi, ki ponujajo kakovostno preživljanje prostega časa.

Na Ptujskem športnem vikendu se najde za vsakogar nekaj.
Žunec Darja Lukman

Številne novosti

Med letošnje novosti sodi prvi tek Vivat Poetovio 1950, za katerega so v okviru praznovanja 1950. obletnice prve pisne omembe mesta zasnovali 1950 metrov dolgo traso na stadionu in v mestnem parku. "Od 10. do 12. ure bodo v soboto lahko udeleženci pretekli poljubno število krogov, vsak pa bo prejel tudi spominsko medaljo," pojasnjuje Mertelj.

Na Ptujskem športnem vikendu se najde za vsakogar nekaj.
Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta