Zlati grb občine Lenart Darku Škergetu

Marjan Toš
27.11.2022 04:10

Na osrednji slovesnosti v počastitev lenarškega občinskega praznika so podelili nagrade in priznanja občine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od leve: Darko Škerget, ko je je bil predsednik PO Vzhodnoštajerske pokrajine, Miran Krušič, Drago Pristovnik
Tjaša Brglez

Zlati lenarški grb je letos dobil znani lenarški pedagoški, kulturni in javni delavec Darko Škerget. V izjemno bogati karieri je bil ustanovitelj in kar 32 let umetniški vodja znane vokalne skupine Završki fantje, ki je ponesla ime Lenarta po Sloveniji in svetu. Bil je tudi med ustanovitelji Rotary kluba v Lenartu in njegov predsednik. Posebej se je izkazal kot nosilec in soustanovitelj projekta pomoč otrokom iz enostarševskih družin. Tega je kasneje izvajalo še 41 drugih Rotary klubov po Sloveniji.

Dva mandata je vodil Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo in deloval v Pokrajinskem odboru vzhodnoštajerske pokrajine. Bil je tudi član predsedstva Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Njegova velika skrb je veljala krepitvi domoljubja pri osnovnošolcih iz lenarške občine, pomagal je pri izvedbi posebnih učnih ur s spominjanjem na vrednote slovenske osamosvojitve. Bil je med pobudniki za postavitev spominskega obeležja vsem braniteljem domovine v lenarškem mestnem parku dr. Jožeta Pučnika. Darko Škerget je bil aktivni udeleženec vojne za Slovenijo in pripadnik lenarškega protidiverzantskega voda, ki je pomagal pri obrambi Gornje Radgone.

Dobitniki nagrad občine Lenart za leto 2022.
Arhiv občine Lenart

Vse življenje je pedagog in šolski ravnatelj ter nosilec najvišjega strokovnega naziva v vzgoji in izobraževanju – svetnik. Za pedagoško delo je dobil priznanje Društva pedagogov Antona Trstenjaka. Zaradi osebnih vredot in prizadevnega dela je postal tudi član viteškega reda Evropskih vitezov vina.

Plaketo Občine Lenart sta prejela Danilo Ljubec iz Zgornje Voličine in Propoint – čistilni servis Danijel Zemljič iz Lenarta. Bronasti lenarški grb so podelili Anici Šešerko iz Spodnje Voličine, Mesariji Bauman (Bauman Peter s. p.) iz Lenarta in Kolesarskemu klubu TBP Lenart. Srebrni lenarški grb sta prejela Reševalna služba Zdravstvenega doma Lenart in Društvo vinogradnikov Lenart.

Na slovesnosti z bogatim kulturnim programom v Domu kulture Lenart, kjer je bil slavnostni govornik dr. Valentin Inzko, predsednik Narodnega sveta koroških Slovencev, so nagradili tudi uspešne učence, dijake in študente ter podelili priznanja župana Janeza Krambergerja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta