Zmagovalci ugankarske dogodivščine bodo boksali z Dejanom Zavcem

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
09.06.2019 06:00

Tovarna Talum, ki ji delavci še vedno radi rečejo fabrika, vabi na številna dogajanja, ki jo povezujejo z okoljem in ljudmi iz širšega okolja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Talumova ugankarska dogodivščina je nagovorila več tisoč šolarjev.
Arhiv Taluma

S finalnim ALU kvizom se je zaključil tretji knjižni projekt Talumova ugankarska dogodivščina. Zmagovalci tokratnega kviza so učenci OŠ Cirkulane-Zavrč, ki so si za nagrado prislužili boksarski trening z Dejanom Zavcem, ambasadorjem Talumove ugankarske dogodivščine. Ekipo so sestavljali Igor Pravdič, Lea Finžgar in Kaja Slapničar, učence je spremljala mentorica Ana Belšak. V ugankarski dogodivščini je sodelovalo 31 osnovnih šol in več kot 9000 šolarjev.
"Naš namen je pri mladih spodbujati kreativnost, inovativnost, iznajdljivost in drugačen način razmišljanja, obenem pa med mladimi širimo veselje do branja. V Talumu smo vedno veseli mlade energije, ki jo v naše delovno okolje prinašajo otroci in mladostniki," poudarja predsednik uprave Taluma Marko Drobnič: "S takimi projekti podjetje pridobi novo izkušnjo in spozna mlade, ki bodo s svojo kreativnostjo, iznajdljivostjo, drugačnostjo in drznostjo morda v prihodnosti soustvarjali našo podobo. Projekt se je izkazal kot odličen primer povezovanja med gospodarstvom, kulturo in izobraževalnimi institucijami."
Talum je v zadnjih petih letih realiziral dva knjižna projekta. Prvi Lahkotni svet je bil namenjen splošnemu spoznavanju Taluma ter aluminija - kovine prihodnosti, drugi Talumov projekt Raketa v garaži pa spoznavanju poklicev, ki bodo v Talumu v prihodnosti med bolj zaposljivimi. Navdušili so tudi s svojim tretjim projektom, saj je Talumova ugankarska dogodivščina nagovorila na tisoče osnovnošolcev. Talum je v sodelovanju z založbo Litera izdal tri ugankarske knjige, namenjene različnim starostnim skupinam. Prva ugankarska knjiga z naslovom Uganke iz dežele škratov je bila namenjena prvi triadi, Uganke iz dežele Palčkov so bile namenjene drugi triadi, Uganke Marka Pola pa smo podarili učencem tretje triade. Pod knjigami sta se podpisala avtorja Milan Petek Levokov ter Aleksandra Jelušič.
Lani novembra so knjige v okviru debatne kavarne predstavili tudi na 34. slovenskem knjižnem sejmu v Ljubljani, kjer so izpostavili pomen dobre prakse povezovanja z gospodarstvom. Na finalnem ALU kvizu so sodelovale še ekipe OŠ Videm, Mladika in Destrnik - Trnovska vas. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta