(ŽUPAN(JA), PRIČAKUJEM) Andrej Voljč: Računam na pritisk župana na državo za cesto, ker moramo biti povezani s svetom

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
02.11.2022 07:00

Župan(ja) pričakujem je rubrika, ki jo objavljamo v času predvolilne kampanje lokalnih volitev. Izraža stališča iz lokalnega okolja in s pričakovanji nagovarja kandidate za župan(j)e. Kaj pravi gospodarstvenik Andrej Voljč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Voljč  
Darja Lukman Žunec

"Od župana pričakujem posluh za razvoj podjetništva in obrti. Pomembno je spodbuditi dobre podjetniške zamisli s subvencijami, urejanjem industrijskih območij - pa tudi s primerno hitrim odzivom pri zagotavljanju različnih dovoljenj, tudi gradbenih. Zadnja leta pri nas tovrstni postopki potekajo zelo korektno in hitro. Šteje namreč, da ni potrebno dolgo čakati na različna soglasja in dovoljenja, denimo na potrdila, ki jih potrebuješ pri nakupu ali urejanju nepremičnin. Druga velika naloga župana je, da poskuša zadržati mlade v občini. Poleg ustreznih delovnih mest so nujna primerna stanovanja in štipendije, predvsem za tehnične kadre. Dobro je, da občina podpira ekskurzije osnovnošolcev v podjetja, da vidijo svoje priložnosti. Čeprav delamo v kovinarstvu, pri nas vidijo, da to ni več umazano in težko fizično delo, temveč je zanimivo, saj vse poteka na sodobnih CNC-strojih in robotih. Župan lahko veliko pripomore tudi s pomočjo podjetjem pri prijavah na različne razpise ter tudi z oblikovanjem spodbudnega okolja, kakršen je tehnološki park. Velika rakasta rana je gradnja hitre ceste Ptuj-Ormož, ki jo obljubljajo župani in državni politiki že več kot dve desetletji. A nikakor ne pride do gradnje. Zato pričakujem županov pritisk na državo za to cesto, ker moramo biti dobro povezani s svetom. Dovolj bi že bilo, če bi hitro cesto zgradili vsaj na odseku med Ormožem in Markovci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta