(POGLED) Irena Joveva kot Zala Kralj & Gašper Šantl

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bobo

Resno me zanima, ali si je LMŠ pri sestavljanju kandidatne liste za evrovolitve pomagala s headhunting firmo. Je to mogoče, da so sposobni napaberkovati kandidate sami? Imajo lasten kadrovski in motivacijski oddelek? Ker kje najdejo ljudi, za katere - z izjemo Klemna Grošlja, ki je (bil) priljubljen talking head v Odmevih za obramboslovne teme - nismo še nikoli slišali? In odkod so skratka vzeli Ireno Jovevo in jo oklicali za špicenkandidatko?
Poročila na Pop TV gledam samo vsake kvatre, zato si mladih novinark ne zapomnim. Dobila je nagrado DNS za debitantko? Super, čestitam. Bil bi ponosen nanjo, če bi bila moja hči. A to priznanje je na nivoju študentskih Prešernovih nagrad. Saj ne rečem, punca je simpatična. Morda se bo pa znašla, če bo izvoljena? Glede na to, da zna nakladati - rekši, ob nominaciji, da so "prevagali vsebinski razlogi in kompatibilnost s stranko" -, bo morda res.
Čeprav je tu potem še cela serija vprašanj:
- Kdo so ti - če obstajajo - genialni ali vsaj drzni in disruptivni, groundbreaking in mind-bending Šarčevi headhunterji?
- Je Marjan Šarec sam tako [vstavite poljubni pridevnik], da zaupa šarlatanom, ki mu podtikajo anonimuse s simpatično punco na čelu?
- Ali je Šarec tako prepričan vase, da bo folk volil za politične analfabete in anonimuse samo zato, ker kandidirajo na listi LMŠ?
- So ljudje v svoji šarcolatriji res tako naivni, da bodo glasovali za kogarkoli, ki se je prilepil na simpatičnega in priljubljenega malega velikega vožda?
- Ali pa smo v resnici nori ali vsaj v zmoti mi skeptiki, ki si predstavljamo, da ljudje, za katere pač še nismo slišali, ne samo ne bi smeli postati evroposlanci, ampak da niti ne bi smeli kandidirati?!
Takole pravi debitantka Joveva: "Rada bi gradila na ljudeh, čeprav vem, da to zveni kot floskula. Evropa je po mojem mnenju preveč oddaljena od ljudi in od posameznika, jaz bi rada začela ta vzorec spreminjati. […] Pričakujem vse najboljše ali pa vse najslabše, skratka vse.
Ne zanašam se na ankete, te niso nikoli imele vlogo pri mojih odločitvah. Všeč mi je bil premierov koncept. Upam, da bom lahko od besed prešla tudi k dejanjem."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta