(REKLI SO) Suzana Kos o vladanju s pomočjo vplivnic: Rezultat bo nič

12.03.2024 05:00

Suzana Kos, novinarka, v komentarju v Delu o komunikacijskih prijemih vladajočih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bobo

"Minuli teden se je premier odločil za vrsto kadrovskih sprememb v svojem najožjem krogu, iz katerega je formalno umaknil vplivno generalno sekretarko stranke; njeno funkcijo bo v prihodnje opravljal njen dolgoletni prijatelj. Tisti, ki ocenjujejo, da njenega vpliva iz ozadja ne bo, so naivni in v nezadovoljnem delu stranke je prevladala ocena, da se je po Vesni Vuković zgodila – Vesna Vuković. V največji vladni stranki se očitno krepi struja, ki jo predstavlja minister za finance Klemen Boštjančič, ki na volitvah ni nastopil. V to strujo med številnimi, ki so bili že umaknjeni, ne sodi vodja poslanske skupine Borut Sajovic. Ali se bo s te funkcije poslovil, bo jasno do sredine tedna, a z veliko verjetnostjo je mogoče napovedati, da se poslanska skupina ne bo uprla pričakovanjem vodstva po njegovi zamenjavi.

Suzana Kos
Delo

Negativne trende podpore bodo skušali obrniti tudi z novo komunikacijsko strategijo in s pomočjo vplivnic. Pri njenem oblikovanju pa bi veljalo upoštevati dve pomembni dejstvi. Prvo je, da volitve – glede na volilno statistiko – odločijo starejši volivci. Drugo pa, da družbena omrežja uživajo zelo malo zaupanja, celo manj kot politične stranke, cerkev in mediji. Je pa seveda res, da družbena omrežja omogočajo enosmerno komunikacijo z javnostjo, brez zoprnih novinarskih vprašanj. Drznimo si napoved – nova komunikacijska strategija ne bo prinesla ničesar, saj drugačen način komuniciranja niča ne more prinesti ničesar drugega kot – nič."

 

Vir: Delo

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta