(VEČERNO BRANJE) Janis Varufakis: Nisem Boris

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Johnson pred Downing Street 10.
Reuters

Odkar se je Boris Johnson preselil v premiersko rezidenco na Downing Street 10 in se zavezal, da bo začel ponovna pogajanja z Evropsko unijo o pogojih izstopa Združenega kraljestva, je prevladujoče mnenje med številnimi nasprotniki brexita, da je novi premier Združenega kraljestva kot Varufakis in da bo na podoben način poražen brez milosti.
Novinarka BBC-ja Katya Adler je sporočila iz Bruslja, da se uradniki EU pripravljajo na ponovitev Varufakisa, torej “številna brezsmiselna srečanja s premierjem Johnsonom – tako kot je bilo s spornim grškim finančnim ministrom na vrhuncu grške dolžniške krize“. Lord Adonis, nekdanji minister za promet pod laburisti, je ob primerjavi še izrazil občudovanje nemške kanclerke Angele Merkel. "Angela Merkel obravnava Britanijo, kot da bi bila Grčija, Johnsona pa tako, kot da bi bil Varufakis," je napisal na twitterju.

Janis Varufakis
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta