Cesta od Črenšovec do Gomilice: S krožiščem do večje varnosti

Majda Horvat, Vestnik
12.02.2024 16:15

Gre za križišče, ki je prometno zelo obremenjeno. Gradnja predvideva tudi preureditev in dograditev cestne razsvetljave

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Majda Horvat

Začela se je gradnja krožišča v najbolj prometnem delu ceste od Črenšovec do Gomilice. Gre za križišče pri tako imenovanih Prvih jamah blizu vasi Trnje, kjer se z državno cesto stikata lokalni cesti iz smeri Odranec in Trnja. Ta točka je prometno najbolj obremenjena v času, ko zaposleni iz podjetja Carthago ter drugih podjetij v industrijski coni v Odrancih prihajajo na delo oziroma odhajajo domov, na gost promet pa vplivajo tudi številna tovorna vozila ter obiskovalci bližnjega trgovskega centra. Že večkrat je tu prišlo do prometne nesreče.

Vrednost sklenjene pogodbe je 610 tisoč evrov

Gradnjo, ki zajema tudi preureditev in dograditev cestne razsvetljave, bo izvajalo podjetje GMW, gradbeništvo, mehanizacija Weindorfer iz Turjanec, vrednost sklenjene pogodbe skupaj z DDV pa je 610 tisoč evrov. Zaradi gradnje bo pomembno spremenjen prometni režim, tako bosta popolnoma zaprti obe lokalni cesti iz smeri Odranec in Trnja. Prizadevanja za krožno ureditev prometa na tej točki, kar bi prispevalo tudi k umiritvi prometa na ravni državni cesti, so stara že več kot deset let, toda država je izvedbo naložbe že večkrat preložila. Tudi zdaj je od naročila za pripravo projektne dokumentacije do objave javnega naročila za ureditev krožišča preteklo nekaj let. Naročilo za pripravo dokumentacije je ministrstvo za infrastrukturo oddalo avgusta 2019, za izvedbo del male vrednosti pa 10. julija lani. Pogodba je bila podpisana konec oktobra lani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta