Gornjeradgonsko podjetje Escada v stečaj, novica šokirala delavce

Majda Horvat Majda Horvat
16.06.2021 08:10
Okrožno sodišče Murska Sobota je včeraj izdalo sklep o uvedbi stečaja, ki ga je predlagal dolžnik sam, delavce - v družbi jih je zaposlenih 140 - so seznanili šele ob izdanem sklepu sodišča.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Escada, Gornja Radgona 
Marina Vrbnjak

Nenadna novica o uvedbi stečajnega postopka za gornjeradgonsko podjetje ECC Escada je neprijetno presenetila vse. Še posebej zaposlene, saj so jim vodilni informacijo podali šele včeraj, ko je že bil objavljen sklep sodišča.

S torkovim sklepom Okrožnega sodišča Murska Sobota se je začel stečajni postopek. Stečaj je predlagal dolžnik sam, predujem za kritje začetnih stroškov pa je zagotovilo sodišče iz svojega proračuna. 

Novica o uvedbi stečaja je povsem nepričakovana in je šokirala tudi 140 delavcev, vodilni pa so jih z uvedbo stečaja seznanili šele, ko je tudi bil objavljen sklep sodišča. 

Resda so zaposleni v času epidemije delali krajši delavni čas, več pa jih je bilo tudi na čakanju, vendar jih je zaradi povečanega obsega naročil zadnji mesec v proizvodnji spet delalo več. V petek pa so sicer prejeli tudi plačo za maj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta