Lažna dobrodelnost: Beli tiger ovaden zaradi goljufije

Timotej Milanov Timotej Milanov
30.11.2018 15:32

Mitja Šoštarič končno dobil predelano vozilo, še vedno pa ni dobil denarja, ki ga je zanj na dobrodelnem koncertu zbiralo društvo Beli tiger pod vodstvom Martina Pučka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mitja in Olga Šoštarič pred novim avtomobilom
Nataša Juhnov

Mitja Šoštarič, 23-letnik iz Lenarta, ki mu je prometna nesreča, po kateri je ostal tetraplegik, spremenila življenje, je končno prišel do želenega predelanega vozila, ki je njemu in njegovi družini v veliko pomoč pri vsakodnevnih opravilih. "Zelo sem vesel. Zdaj lahko grem, kamor hočem," pravi Šoštarič, ki danes biva v Zavodu Dornava in se po lastnih besedah počuti dobro. "Veliko lažje ga je prevažati s pomočjo novega vozila," dodaja njegova mati Olga Šoštarič.

Mitja in Olga Šoštarič pred novim avtomobilom
Nataša Juhnov
"Zdaj lahko grem, kamor hočem," je z novim vozilom zadovoljen Mitja Šoštarič.
Osebni Arhiv

Izginila Beli tiger in denar

Kot smo poročali, je maja Pučko v Celju organiziral tiskovno konferenco, na kateri naj bi bil pojasnil ozadje dogodka, a tam zbranim novinarjem ni želel predočiti dokazila, da je denar še vedno na bančnem računu društva. Na tiskovno konferenco je Pučko takrat prispel v družbi dveh varnostnikov, ki jima je tudi naročil, naj odstranita avtorja tega zapisa, ko je dobil vprašanje, koliko denarja je društvo zbralo s pomočjo donatorskih pogodb in koliko z organizacijo koncerta, a si je zaradi prisotnosti televizijskih kamer kasneje premislil.

Primer ni osamljen

Slabe izkušnje s Pučkom pa je imela tudi Sanja Smukavec iz Celja, ki ji je Pučko obljubil, da ji bo Beli tiger pomagal pri zbiranju denarja za nakup komunikatorja za njeno triletno hčerko Lano Pfajfer, ki ima zaradi prirojene genske napake samo polodstotni vid in močno epilepsijo. Potem ko se je Pučko tudi pri Smukavčevi izmikal nakazilu denarja in smo o tem pisali, je Pučko še isti dan nakazal 70 evrov, pri tem pa ni Smukavčevi nikoli predložil dokumentacije, iz katere bi bilo razvidno, koliko sredstev je bilo v resnici zbranih za Lano.

Nobeden od vpletenih nima več stikov z Martinom Pučkom.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta