Monografija Vanekovo stoletje: Odpiral mnoga vprašanja, o katerih se prej ni govorilo

Petintrideset znanstvenih in strokovnih prispevkov, ki se dotikajo Prekmurja in področij, kjer so pustili sledi Vanek Šiftar ter Anton Vratuša in Franc Kuzmič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na predstavitvi monografije Vanekovo stoletje (od leve) Jože Vugrinec, Ferenc Hajos, Darja Senčur Peček, Milan Kučan in Marjan Šiftar.
A. Nana Rituper Rodež

V letošnjem, prekmurskem letu praznujemo kar nekaj okroglih jubilejev, eden od teh je 100. obletnica rojstva Vaneka Šiftarja, pravnika, profesorja, pesnika, romologa, humanista, ustanovitelja Vrta spominov in tovarištva na Petanjcih in Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija. Ob tej priložnosti je izšla monografija Vanekovo stoletje, v kateri je zbranih 35 znanstvenih in strokovnih prispevkov, ki se dotikajo Prekmurja. Uredila jo je Darja Senčur Peček, ki je povedala, da čeprav je od Šiftarjeve smrti minilo že dvajset let, so njegove ustvarjalne sledi vidne še danes. Skupaj so monografijo izdali Pravna fakulteta Univerze v Mariboru, Inštitut za narodnostna vprašanja in Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta