Novo življenje legendarne trgovine v Murski Soboti je šele začetek

Začelo se je novo obdobje za soboško Blagovnico, saj je v njej svoja vrata odprla trgovina Spar, ki jo bo upravljala družba Goričanka s Trdkove. Tudi za prvo nadstropje objekta želijo lastniki najti mestotvorne vsebine.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po dolgih letih je na objektu spet zasvetil prepoznavni napis, ki so ga obnovili. 
Fotozauneker

Začelo se je novo obdobje za soboško Blagovnico, saj je v njej svoja vrata odprla trgovina Spar, ki jo bo upravljala družba Goričanka s Trdkove. S tem se ni zgodila samo zamenjava trgovca v prostoru, kjer je prej delovala Mercatorjeva trgovina, temveč so v objektu izvedli številne posodobitve. Tako ima po novem trgovina samo en glavni vhod iz Slovenske ulice, ki je nekoliko pomaknjen v primerjavi s prejšnjim. Nova trgovina ima za skoraj 190 kvadratnih metrov več prodajnih površin v primerjavi z dosedanjo, skupno se razteza na 950 kvadratnih metrih površine. Poleg tega je bila izvedena popolna prenova notranjosti trgovine, tudi delna prenova fasade. Kot partnerji v investiciji nastopajo družba Brod na Muri, ki nosi stroške prenove notranjosti objekta in nepremične opreme, ter družbi Spar Slovenija in Goričanka kot imetnica franšize, ki sta zagotovili novo premično opremo.

Za revitalizacijo mestnega središča

"V prenovljenih in razširjenih prostorih bo nastala sodobna mestna trgovina s privlačno ponudbo, ki bo skladna z visokimi standardi Spara. Mi jo bomo pa še nadgradili z našo goričko prijaznostjo in gostoljubjem," je povedal Srečko Kalamar, direktor Goričanke, pod okriljem katere med drugim že delujejo štiri Sparove franšizne prodajalne, v Kobilju, Mačkovcih, pri Svetem Juriju in Gradu. "Naša želja je, da ne bi šlo za še eno suhoparno trgovino, temveč da bi naša trgovina imela dušo in da bi se v njej ljudje dobro počutili. S tem bomo ustvarili nov potencial v mestnem središču in prispevali k njegovi revitalizaciji," še pove Kalamar in meni, da mora biti ponudba, ki jo bodo prinesli v Mursko Soboto, sestavni del sodobnega mestnega življenja. Za potrebe nove trgovine so zaposlili 16 ljudi, od katerih jih bo v trgovini delalo dvanajst. Po besedah Kalamarja so morali zaradi investicije okrepiti tudi druge službe v podjetju.

Otvoritev nove trgovine je privabila številne obiskovalce. 
Vanesa Jaušovec

V javni razpravi o željah

Prenova trgovine, ki je zajemala pritličje objekta Blagovnice, pa je samo začetek zgodbe. V nadstropju nad njo bo namreč kmalu na voljo še za 1500 kvadratnih metrov prostorov. Do njih ne bo več možno dostopati skozi trgovino kot nekoč, temveč skozi nov vhod iz Slovenske ulice. Direktor Broda na Muri Rafael Kos pojasnjuje, da se sicer že pogovarjajo z več potencialnimi najemniki, vendar poudarja, da želijo v stavbi predvsem mestotvorne vsebine. Zato bi radi izvedli tudi neke vrste javno razpravo, da bi od ljudi izvedeli, katere vsebine sami vidijo kot najprimernejše za ta del mesta.

Ob prenovi objekta se obeta še ena sprememba, ki bo precej opazna. Po dolgih letih je na stavbi namreč spet zasvetil prepoznaven napis Blagovnica, ki so ga prav tako prenovili. "Pri obnovi smo želeli ohraniti to zgodovinsko prepoznavnost objekta, saj imajo ta napis vsi Sobočani v podzavesti, zato bi bila škoda, če bi ga odstranili. Prav tako želimo vse vsebine, ki bodo v objektu, združiti pod blagovno znamko Blagovnica in tako revitalizirati objekt," še pove Kos.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta